Δράση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής:  Η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων

drasi rompotikis

Ο WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης) τιμά τα Γιάννενα και γιορτάζει μαζί με όλη την Ελλάδα τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση τους ,με την ενσωμάτωση της μη-διαγωνιστικής δράσης εκπαιδευτικής ρομποτικής “1913: Η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων” στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023, όπου τα προκριματικά του θα πραγματοποιηθούν για την Περιφέρεια Ηπείρου την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων «Μαρούτσειο».

Ο Σχεδιαστής της Δράσης &Οργανωτικός Υπεύθυνος της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτριος Κράββαρης, Μηχανικός Πληροφορικής, σημειώνει ότι η  δράση εκπαιδευτικής ρομποτικής με το ιστορικό θέμα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων στοχεύει στη γεφύρωση του παρελθόντος και του μέλλοντος της πόλης. Προσεγγίζοντας με ουσιαστικό τρόπο σημαντικούς τομείς, όπως την τεχνολογία, τη μηχανική και τον προγραμματισμό δίνεται η δυνατότητα στους  μαθητές να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες εχέγγυα για το μέλλον τους.

Ταυτόχρονα, έρχονται πιο κοντά στην ιστορία του τόπου τους, γνωρίζοντας τα γεγονότα και αντιλαμβάνοντες τη στρατηγική που ακολουθήθηκε για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων από τον Οθωμανικό ζυγό στις 21 Φεβρουαρίου του 1913.

Οι μαθητές καλούνται να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ-αφηγητή των ιστορικών γεγονότων της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Ακολουθώντας τη διαδρομή της εξιστόρησης το ρομπότ πρέπει να αποκαλύψει στο χάρτη τα γεγονότα και τις κινήσεις του Ελληνικού Στρατού. Το ρομπότ πρέπει να λειτουργήσει αυτόνομα καθ’ όλη τη διαδρομή και να ολοκληρώσει την αποστολή του φτάνοντας στην πόλη των Ιωαννίνων.

Συμμετέχοντες μπορεί να είναι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, καθώς και ανεξάρτητες ομάδες μαθητών και μαθητριών από την Ε’ Δημοτικού έως την Α’ Λυκείου. Για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενθαρρύνουμε τις αρχάριες ομάδες και όλους τους ενδιαφερόμενους προσφέροντας λύση της πρόκλησης για τα δυο πιο δημοφιλή πακέτα εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα www.1913.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ