Δώρο σε ιδιώτη η χερσαία ζώνη!!!

LIMANI_BARKESΑνεξήγητη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου, εκκωφαντική η σιωπή του Δήμου

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας αλλά και η σιωπή των αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής να διπλασιάσει την έκταση που εκμεταλλεύεται μία ιδιωτική εταιρία, χαρίζοντάς της ουσιαστικά τμήμα της παραλίας από την εκμετάλλευση του οποίου θα μπορούσε να έχει σημαντικά έσοδα ο Δήμος.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ιδιωτική εταιρία που έχει μισθώσει και εκμεταλλεύεται τον τουριστικό λιμένα υπέβαλε αίτημα προκειμένου να οριοθετηθεί η χερσαία ζώνη… Με την διαφορά όμως ότι ο τουριστικός λιμένας Πρέβεζας χωροθετήθηκε με υπουργική απόφαση το 1996 και είχε μισθωθεί με βάση όσα ακριβώς ίσχυαν.

Μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού για την ανάδειξη επενδυτή και την εκμετάλλευση του Τουριστικού Λιμένα Πρέβεζας και την υπογραφείσα σύμβαση παραχώρησης, το 2011 η εταιρία ζήτησε να της υποδειχθούν τα όρια της χερσαίας ζώνης.

Το Λιμενικό Ταμείο από κοινού με την ιδιωτική εταιρία –άγνωστο για ποιους λόγους- ανέθεσαν από κοινού τη σύνταξη τοπογραφικού.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο χερσαίος χώρος ανέρχονται στα 14.219 τετραγωνικά….

Το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας με το σκεπτικό ότι η παραχωρούμενη έκταση ανέρχονταν στις είκοσι χιλιάδες στρέμματα, αποφάσισε να χαρίσει την υπολειπόμενη περιοχή….

Πρόκειται για μία ζώνη, κοντά στο πάρκινγκ της Πρέβεζας όπου δένουν όλες οι ψαρόβαρκες και από την οποία ο Δήμος αντλεί κάποια έσοδα.

Χωρίς να προηγηθεί υπουργική απόφαση, αφού ο λιμένας είναι χωροθετημένος με τέτοια και χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση οι εκτάσεις αυτές περνούν στα χέρια ενός ιδιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ετοιμάζεται ο… εξοστρακισμός για τους ψαράδες της περιοχής, γεγονός που θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Πέραν αυτών, πληροφορίες αναφέρουν ότι με υπουργική απόφαση που υπεγράφη η ίδια εταιρία απαλλάσσεται της υποχρέωσης να καταβάλλει το μίσθωμα μέχρι την λήξη της σύμβασης, δηλαδή για τα επόμενα 25 χρόνια, με την υποχρέωση ότι θα επενδύσει στον τουριστικό λιμένα τα ποσά αυτά!

Πέρα από την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου που εγείρει σοβαρά ερωτήματα, τα ίδια ερωτήματα εγείρει και η σιωπή του Δήμου Πρέβεζας, καθώς βλέπει εκτάσεις ζωτικής σημασίας να περνούν σε ιδιώτη την ώρα που ο ίδιος θα αναλάβει και τη διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ