Δίπλα στους κατοίκους για αλλαγή της οριοθέτησης

LIMNH_IOANNINΕυρεία σύσκεψη με το Τοπικό Συμβούλιο των Λογγάδων και τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Στη σύσκεψη πήρε μέρος ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης και η Γενική Διευθύντρια του Δήμου Μάτα Κουμπούρη.

Βασικό αντικείμενο ήταν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την οριοθέτηση της λίμνης και το Προεδρικό Διάταγμα για την Παμβώτιδα. Τα θέματα αυτά αναλύθηκαν τόσο από την Πρόεδρο του Τοπικού Γιαννούλα Αγγέλη, όσο και από άλλα μέλη του και κατοίκους της περιοχής.

Δήμαρχος, Τοπικό Συμβούλιο και κάτοικοι χάραξαν κοινή γραμμή την οποία θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Έτσι:

– Ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί λανθασμένη την οριοθέτηση με τον τρόπο που έγινε και θα ζητήσει την επανεξέταση και την τροποποίηση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστεί και με την Περιφέρεια Ηπείρου.

– Ο Δήμος θα παραστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκκρεμεί προσφυγή των κατοίκων με την οποία ζητούν την ακύρωση της κόκκινης γραμμής.

– Σχετικά με τις ιδιοκτησίες που βρίσκονται κάτω της κόκκινης γραμμής, αφού αυτή πρώτα οριστικοποιηθεί, θα συζητηθεί ανταλλαγή τους στα πρότυπα της Αμφιθέας- Περάματος.

Σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης, χωρίς τίποτα να είναι οριστικοποιημένο. Οι απόψεις όλων θα συζητηθούν πρώτα στην Επιτροπή Διαβούλευσης και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Οι αποφάσεις που θα πάρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφού ακούσουμε τους κατοίκους, θα είναι νόμος για μας. Δεν θα παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο» τόνισε ο Δήμαρχος.

Τέλος οι κάτοικοι ζήτησαν την επίσπευση των έργων του αρδευτικού, θέμα για το οποίο ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να το συζητήσει με την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς πρόκειται για έργο που δεν ανήκει στην αρμοδιότητά του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ