Διόδια: Καμία πρόβλεψη για τους καθημερινούς χρήστες

DIODIAΜε πλήθος διαμαρτυριών, κυρίως από τους καθημερινούς χρήστες, συνοδεύεται η λειτουργία των διοδίων στην Τύρια. Όσοι υποχρεώνονται, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους, να πηγαινοέρχονται καλούνται πλέον να καταβάλουν ένα εξαιρετικά υψηλό αντίτιμο, καθώς δεν υπήρξε καμία πρόνοια για έκδοση εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε άλλους αυτοκινητόδρομους.

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κάτι τέτοιο ούτε για το επόμενο διάστημα, ενώ αίσθηση προκαλεί η απάντηση που δίνεται από την Εγνατία σε όσους επικοινώνησαν με την εταιρία για να πληροφορηθούν τι μέλλει γενέσθαι… Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και για όποιον θεωρεί το δρόμο ακριβό, υπάρχει η παλιά εθνική οδός, απάντησαν στελέχη της!

Το αντίτιμο των διοδίων είναι 2,0 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και λεωφορεία, και 7,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες.

Το κόστος λοιπόν είναι εξαιρετικά υψηλό και δυστυχώς δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, αφού δεν υπήρξε πρόβλεψη στην Κοινή υπουργική απόφαση που θεσμοθέτησε τη λειτουργία τους και το αίτημα της Εγνατίας προς το Υπουργείο Μεταφορών για έκδοση μηνιαίας εκπτωτικής κάρτας, υπεβλήθη εκ των υστέρων… αφού άρχισαν να λειτουργούν τα διόδια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ