Δημοτική Αρχή σε νευρική κρίση αναζητά πολιτικά στηρίγματα..

Έντονες διεργασίες, πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, προκαλεί η αυτοδιοικητική κίνηση υπό τον Καθηγητή Παθολογίας Μωυσή Ελισάφ, για τον Δήμο Ιωαννιτών. Ήδη στελέχη της παρούσας Δημοτικής Αρχής δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν το αμέσως επόμενο διάστημα, τέτοιες που μπορούν να επηρεάσουν όλο το φάσμα και να αλλάξουν το παραδοσιακό προεκλογικό σκηνικό. Ωστόσο αυτό που προκαλεί μεγαλύτερο προβληματισμό, σε ορισμένους στενούς συνεργάτες του Θωμά Μπέγκα, είναι οι πολιτικές στηρίξεις ή συμμαχίες που θα μπορέσει να εξασφαλίσει καθ’ οδόν προς τις εκλογές. Γιατί ναι μεν οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες, όμως ο ρόλος των κομμάτων εξακολουθεί να παραμένει σημαντικός.

Μέλη της παρούσας Δημοτικής Αρχής φλέρταραν επί μακρόν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και τώρα γίνονται συζητήσεις για πιθανή στήριξη του Θωμά Μπέγκα από το κυβερνόν κόμμα.

Την ίδια ώρα όμως κορυφαία στελέχη της παράταξης μεταφέρουν την αγωνία τους στην Αθήνα, προσπαθώντας από κει να εξασφαλίσουν την στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Και μάλιστα επιδιώκουν να το κάνουν πριν ανακοινωθεί η κίνηση Ελισάφ, διαδίδοντας ότι πρόκειται για «διασπαστική» γεγονός βέβαια που ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κι αυτό διότι αφενός ο Μωυσής Ελισάφ δεν μετείχε ποτέ στην παράταξη που δημιουργήθηκε το 2014, αφετέρου η παράταξη αυτή δεν άνοιξε ποτέ καμία διαδικασία για την επιλογή επικεφαλής.. Μάλιστα ο νυν δήμαρχος, θέλοντας ουσιαστικά να κόψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, είχε εξαγγείλει δια τηλεοράσεως την υποψηφιότητά του ένα χρόνο πριν.

Φλερτάροντας λοιπόν με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρείται και η στήριξη από το ΚΙΝΑΛ.. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν οι «στρατηγοί» της παράταξης Μπέγκα, ότι αν δεν συμβεί το ένα από τα δύο, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τον σημερινό δήμαρχο.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες αναπτύσσεται ένα έντονο παρασκήνιο προσέγγισης κορυφαίων στελεχών του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να καλλιεργηθεί το ανάλογο πολιτικό κλίμα.

Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο.

Κι αυτό επειδή, ναι μεν στην παράταξη υπάρχουν πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, όμως τα τελευταία χρόνια και σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές κράτησαν στάση πλήρους αποστασιοποίησης από τα κομματικά τεκταινόμενα.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση ήταν αυτή του δημοψηφίσματος «ναι ή όχι»!

Οι καλά γνωρίζοντες μιλούν για σπασμωδικές κινήσεις από στελέχη της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες αποτυπώνουν το άγχος που έχει καταβάλει τους περισσότερους. Κι αυτό επειδή ξέρουν ότι η παράταξη δεν λειτούργησε ποτέ στο διάστημα των τεσσεράμισι ετών, παρά μόνο για τις κοπές της πίτας… Έτσι πέραν της δημοτικής ομάδας, με όσα προβλήματα και συνιστώσες έχει, δεν υφίσταται συγκροτημένος πυρήνας που μπορεί να δώσει την εκλογική μάχη, χωρίς ισχυρή κομματική στήριξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ