Δημοτικά τέλη με βάση τα τετραγωνικά του Ε9 από το 2020!

Τα δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα κάθε σπιτιού θα μπορούν να καθορίζουν από το νέο έτος όλοι οι δήμοι. Τα τετραγωνικά των σπιτιών δηλώνονται στο Ε9 όμως στη βάση αυτή δεν υπήρχε μέχρι τώρα πρόσβαση από τους Δήμους, οι οποίοι αντλούσαν κατά βάση τα στοιχεία από την ΔΕΗ. Ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε γνωστό, κατά την διάρκεια δηλώσεων του, ότι η αλλαγή που αφορά στα δημοτικά τέλη κατέστη δυνατή χάρη στη διασταύρωση των τετραγωνικών που δηλώνονται στο Ε9, με αυτά των λογαριασμών της ΔΕΗ, κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών με την ΑΑΔΕ.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών φρόντισε να διευκρινίσει ότι σε περίπτωση που υπάρχουν τυχόν αποκλίσεις μεταξύ των δηλωμένων τετραγωνικών στη ΔΕΗ και των πραγματικών, δεν θα πληρωθούν αναδρομικά τέλη, ούτε θα επιβληθούν πρόστιμα.

«Νοικοκυρεύουμε το κράτος, κάνουμε μια νέα αρχή, το κράτος πρέπει να σέβεται τους πολίτες και οι πολίτες το κράτος», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ