Δημόσιο ΙΕΚ αποκτά η Ζίτσα

Με τους Διευθυντές των Δημόσιων ΙΕΚ Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, κ.κ. Αλεξίου, Τάτση, Αναγνωστάκη και Μπούα συναντήθηκε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν εκ μέρους των Διευθυντών των ΙΕΚ μια σειρά από ζητήματα, σχετικά με τη λειτουργία των ΙΕΚ και το πώς αυτή θα μπορούσε να βελτιωθεί. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα θέματα της έγκαιρης χρηματοδότησης, των εξετάσεων πιστοποίησης σε συγκεκριμένες ειδικότητες, της δημιουργίας νέων ειδικοτήτων και της βελτίωσης των Οδηγών Σπουδών, καθώς και της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών.

Από τη μεριά της, η Υφυπουργός εκδήλωσε την ικανοποίησή της για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται σε όλα τα Δημόσια ΙΕΚ στην Ήπειρο, ενώ δεσμεύτηκε να συνδράμει, με όποιον τρόπο μπορεί, στην επίλυση όσων ζητημάτων προκύπτουν. Στην κατεύθυνση αυτή, η κ. Τζούφη ζήτησε από τους Διευθυντές των Δημόσιων ΙΕΚ να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους, σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, προκειμένου αυτές να κατατεθούν επίσημα στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, για την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων.

Τέλος, η Υφυπουργός ενημέρωσε τους Διευθυντές για την ικανοποίηση ενός αιτήματος που είχε τεθεί εδώ και καιρό, αυτό της δημιουργίας ΙΕΚ στην περιοχή της Ζίτσας Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησής της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ