Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η πολυαναμενόμενη ΚΥΑ για την νέα Κοινωφελή Εργασία που αφορά 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλους φορείς. Για την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος θα ακολουθήσει πρόσκληση του ΟΑΕΔ ώστε να υποβληθούν οι αιτήσεις. Σύμφωνα με στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά κατά την περίοδο διαβούλευσης, στην Ήπειρο κατανέμονται 1.578 θέσεις τόσο στην Περιφέρεια και στους 18 Δήμους. Όπως και στα προηγούμενα προγράμματα, η απασχόληση είναι 8μηνη. Στόχος είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Οι θέσεις στην Ήπειρο έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

Στους Δήμους, Ιωαννιτών 422, Ζίτσας 60, στους Δήμους Κόνιτσας, Δωδώνης και Πωγωνίου από 46, στους Δήμους Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων από 28 και Ζαγορίου 19.

Στους Δήμους, Αρταίων 125, Νικολάου Σκουφά 42, Κεντρικών Τζουμέρκων 37 και Γεωργίου Καραϊσκάκη 28.

Στους Δήμους, Ηγουμενίτσας 91, Σουλίου 37 και Φιλιατών 28.

Στους Δήμους, Πρέβεζας 73, Ζηρού 64 και Πάργας 46.

Στην Περιφέρεια κατανέμονται 312 θέσεις.

Οι τομείς προτεραιότητας στους οποίους θα κατευθυνθούν από τους Δήμους οι εργαζόμενοι της νέας Κοινωφελούς είναι :

αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, αναβάθμιση  λειτουργίας δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), καθαριότητα.

υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της εκπαίδευσης

βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης (κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία κ.α.)

οικολογικές δράσεις προστασίας της βιοποικιλότητας των προστατευόμενων περιοχών με σκοπό την ανάπτυξη και τη διατήρηση βιώσιμων πληθυσμών και οικοσυστημάτων,

Υπηρεσίες διαμόρφωσης/συντήρησης πρασίνου

μετάβαση στην κυκλική οικονομία (ανακύκλωση)

Πρόληψη φυσικών καταστροφών

Πρώτες βοήθειες

Δεξιότητες φροντίδας τρίτης ηλικίας

Εργασίες κατασκευαστικού κλάδου

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ