Δήμος Σκουφά: Ψάχνει λύση για τους μαθητές

SXOLEIO2Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά συνεχίζει την επίμονη προσπάθεια να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει από την μεταφερόμενη στους Δήμους αρμοδιότητα σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης.

Στα πλαίσια αυτής της ενέργειας, ακολούθησε κάθε προβλεπόμενη διαδικασία και διενήργησε ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό στις 25 Σεπτεμβρίου 2012 για τα μαθητικά δρομολόγια.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όμως, η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά μικρή και προσφορές υπήρξαν μόνο για τα έξι από τα συνολικά τριάντα επτά δρομολόγια. Οι επαγγελματίες μεταφορείς οδηγοί ταξί δεν πήραν μέρος, γεγονός που οφείλεται στο ότι ο μαθηματικός τύπος με τον οποίο υπολογίζεται η αμοιβή τους, δεν καλύπτει σε πολλές περιπτώσεις (αν όχι σε όλες) ούτε καν τα απαιτούμενα καύσιμα.

Όπως και για την περσινή σχολική χρονιά, έτσι και για φέτος, δόθηκε παράταση στις υπάρχουσες συμβάσεις των μεταφορέων οδηγών ταξί με τις Περιφέρειες. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως η αμοιβή τους, συνυπολογίζοντας και τις μειώσεις που τους έχουν επιβληθεί, είναι πολλαπλάσια της αμοιβής που προκύπτει από την συνεργασία με τους Δήμους.

Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν καταφέρει να καλύψει τις όποιες επιπλέον ανάγκες δημιουργούνται για τις μαθητικές μεταφορές με τις υπάρχουσες ή με κάποιες νέες συμβάσεις που έχει την δυνατότητα να συνάψει, τότε η μόνη λύση που απομένει στο Δήμο είναι η καταβολή και μόνο του επιδόματος στον γονέα. Αυτό, είναι ίσο με 0,35 λεπτά το χιλιόμετρο για τη μία μόνο διαδρομή του μαθητή προς το σχολείο, ποσό που σε κάποιες περιπτώσεις δε θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των γονέων.

Η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους ανάλογους πόρους φαίνεται να οδηγεί σε αδιέξοδο. Όμως, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά έπραξε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και βρίσκεται σε συνεχή αγώνα για την εύρεση κάποιας λύσης στο τεράστιο ζήτημα που έχει προκύψει. Οι προσπάθειές μας με στόχο τη διευκόλυνση των δημοτών θα συνεχιστούν, καθώς κύριο μέλημά μας είναι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και η μείωση του βάρους των γονέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ