Δήμος Δωδώνης: Δίπλα στους ηλικιωμένους

Ο Δήμος Δωδώνης στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εντατικοποιεί τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με τις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης σε δήλωσή του σημειώνει ότι πρόκειται για μία ηθική υποχρέωση που έχει ο Δήμος, σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, απέναντι σε ηλικιωμένους ανθρώπους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι ενέργειες που θα υλοποιηθούν άμεσα είναι:  

1.Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν.

  1. Καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωση τους.
  2. Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν.
  3. Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους που είναι άποροι και οικονομικά αδύναμοι.
  4. Συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες (Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων) ανάλογα με τις ανάγκες τους.
  5. Διεκπεραίωση αιτημάτων κατοίκων που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν και των απόρων και οικονομικά αδύναμων (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

7.Παροχή ψυχοκοινωνικής  υποστήριξης για την διαχείριση του άγχους και των υπόλοιπων συναισθημάτων που μπορεί να βιώνει ο κάθε δημότης από τους ειδικούς ψυχικής υγείας.

  1. Κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του νέου κορωνοϊού(COVID-19).

Για την εξυπηρέτηση των δημοτών ο Δήμος Δωδώνης καλεί τους δημότες να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα: α)Βοήθεια στο Σπίτι: 2654360144 από τις 07:30 έως 15:00, β)Κέντρο Κοινότητας: 2654360113 από τις 08:00 έως τις 16:00, γ) Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, κ. Βασίλης Χήρας: 6979660569, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ