Δημοπρατείται η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Ηπείρου

dourouti1Θέματα που αφορούν κυρίως, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, με τα οποία θα αντιμετωπιστεί μια σοβαρή περιβαλλοντική εκκρεμότητα της Περιφέρειάς μας. Πρόκειται για πέντε ξεχωριστά έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.933.850 ευρώ.

Αναλυτικά:

Το έργο αποκατάστασης ΧΑΔΑ Π.Ε. Θεσπρωτίας έχει προϋπολογισμό 598.400 ευρώ.

Το έργο αποκατάστασης ΧΑΔΑ Π.Ε. Πρέβεζας έχει προϋπολογισμό 515.550 ευρώ.

Το έργο αποκατάσταση ΧΑΔΑ Π.Ε. Ιωαννίνων έχει προϋπολογισμό 599.800 ευρώ.

Το έργο αποκατάστασης ΧΑΔΑ Π.Ε. Άρτας έχει προϋπολογισμό 457.900 ευρώ.

Το έργο αποκατάστασης ΧΑΔΑ Ηγουμενίτσας και Φιλιατών έχει προϋπολογισμό 762.200 ευρώ.

Δημοπρατείται η αποχέτευση Φιλιατών

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή προώθησε την υλοποίηση ενός ακόμη σπουδαίου περιβαλλοντικού έργου: Πρόκειται για την «αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Φιλιατών», έργο, του οποίου εγκρίθηκε η δημοπράτηση με προϋπολογισμό 8.173.350 ευρώ. Είναι ενταγμένο στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. και δημοπρατούσα Αρχή είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Ανάδοχοι για έργα ύδρευσης στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Δύο έργα, με τα οποία αντιμετωπίζονται προβλήματα ύδρευσης, υλοποιούνται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, ανέδειξε τους αναδόχους τους. Το πρώτο αφορά την αντικατάσταση των παροχών ύδρευσης στις Τ.Κ. της Δ.Ε. Σελλών του Δήμου Δωδώνης, προϋπολογισμού 280.000 ευρώ και το δεύτερο την αξιοποίηση γεώτρησης Γ3 Λογγάδων, προϋπολογισμού 183.000 ευρώ. Ανάδοχος και για τα δύο έργα αναδείχτηκε η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕΒΕ.

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Εκτεταμένο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών θέτει σε εφαρμογή η Περιφέρεια Ηπείρου για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους του έργου καταπολέμησης των κωνωποιεδών και για τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Συγκεκριμένα για την Π.Ε. Ιωαννίνων, ανάδοχος αναδείχτηκε ο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, αντί 31.626 ευρώ.

Για την Π.Ε. Πρέβεζας ανάδοχος η Ο.Ε. ΚΑΨΟΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΝΑ – ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΣ «ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ο.Ε.». αντί 29.028 ευρώ.

Για την Π.Ε. Θεσπρωτίας η ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΛΙΟΛΙΟΥ ΔΗΜ.ΠΕΤΡΟΥΛΑ, αντί 27.060 ευρώ.

Για την Π.Ε. Άρτας η ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ. ΛΙΑΚΟΣ- Α. ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ Ο.Ε., αντί 35.000 ευρώ.

Επίσης αναδείχτηκαν και οι ανάδοχοι για το ψεκασμό των ελαιοδέντρων στην Π.Ε. Πρέβεζα για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ