Δήλωση με πολλούς αποδέκτες και πολλές αιχμές

KachrimanisΕυρεία σύσκεψη, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστ. Ροντούλη πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου με αντικείμενο το ιδιοκτησιακό μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ». Όπως είπε ο Υφυπουργός, στόχος της επίσκεψής του ήταν να έχει άμεση ενημέρωση για τις θέσεις των φορέων της Ηπείρου για τη γαλακτοβιομηχανία, προκειμένου στη συνέχεια να διαμορφώσει πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών και την Αγροτική Τράπεζα, που έχουν και τον πρώτο λόγο για τη γαλακτοβιομηχανία.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει ζητήσει από την Αγροτική Τράπεζα να του δοθεί απάντηση αν για τη μεταβίβαση των μετοχών πρόκειται να ακολουθήσει τη διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού ή κάποια άλλη εκτός αυτής, δίχως όμως να έχει λάβει μέχρι σήμερα απάντηση.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων, Ενώσεων Συνεταιρισμών, της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, του ΓΕΩΤΕΕ/τμ. Ηπείρου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου/τμ. Ηπείρου, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ.α., πολλοί από τους οποίους και τοποθετήθηκαν.

Εάν κάτι έχει αξία από τη συνάντηση αυτή είναι η γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Δήλωση με πολλές αιχμές και πολλούς αποδέκτες. Αναλυτικά αναφέρει:

«Ως Περιφερειακή Αρχή κάναμε και συνεχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια για διατηρηθεί και να στηριχθεί ο σημερινός χαρακτήρας της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Αναζητήσαμε λύσεις, συζητήσαμε όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, διακατεχόμενοι από την ίδια αγωνία με τους κτηνοτρόφους μας. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονοβόρας αυτής διαδικασίας, διαπιστώσαμε αρνητικό κλίμα συνεργασίας, ακόμη και σε επίπεδο ενημέρωσης από τα κεντρικά όργανα της Πολιτείας, αλλά και μια επαμφοτερίζουσα σε αρκετές περιπτώσεις στάση σε τοπικό επίπεδο. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, δεν μπορεί η «ΔΩΔΩΝΗ» να χρησιμοποιείται για προσωπικές στρατηγικές, ειδικά δε στη σημερινή περίοδο των ραγδαίων εξελίξεων δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ιδιοκτησιακή αντίληψη. Εάν υπάρχουν δυνατότητες εξαγοράς των μετοχών από τους φυσικούς φορείς, ας μεριμνήσουν σήμερα κιόλας να το αποδείξουν έμπρακτα. Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, εκτός από την ηθική συμπαράσταση που ζητούν από τους υπόλοιπους Ηπειρώτες, ας τους δώσουν τη δυνατότητα να εξετάσουν και να συνδράμουν κάθε εφικτή λύση. Σε διαφορετική περίπτωση ας αναλάβουν και την ευθύνη των εξελίξεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ