Δηλώσεις, σχόλια και δεσμεύσεις

Ευχαριστήρια και δεσμεύσεις έχουν οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις βουλευτών, υποψηφίων και κομμάτων στο Νομό Ιωαννίνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται και σχολιάζει το τελικό αποτέλεσμα με ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής του Νομού.

Αρχικά ευχαριστεί τους πολίτες που στήριξαν το κόμμα με την ψήφο τους σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και στο Νομό μας είναι η ισχυρή πολιτική δύναμη της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι δίπλα στην κοινωνία και στις αγωνίες της».

Όπως τονίζει το επόμενο διάστημα και μέσα από ευρείες διαδικασίες θα βγουν τα αναλυτικά συμπεράσματα και θα γίνει η ανασυγκρότηση δυνάμεων και η πολιτική παρέμβαση στο νομό και την Ήπειρο.

«Θα ασκήσουμε μαχητική, προγραμματική αντιπολίτευση, με βάση την προγραμματική πλατφόρμα, που παρουσιάσαμε στον Ελληνικό Λαό και θα υπερασπίσουμε τις κοινωνικές κατακτήσεις και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα μεταμνημονιακή περίοδο.

Με τη δύναμη των 35.451 ψήφων (ποσοστό 36,30%), με τη βουλευτή μας Μερόπη Τζούφη, με τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, θα είμαστε παρόντες και παρούσες στο κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, μαχητικά και αποφασιστικά.

Είμαστε εδώ, είμαστε δυνατοί, είμαστε πιο ώριμοι και αποφασισμένοι.

Οι αξίες και τα οράματά μας, όχι μόνο δεν ηττήθηκαν, αλλά ακουμπούν στην πιο ισχυρή δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και όλοι εμείς θα συνεχίσουμε με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας τον όμορφο αγώνα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη Νέα Δημοκρατία την πρωτιά στο Νομό κατέκτησε για μία ακόμη φορά ο Κώστας Τασούλας.

Με την γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος απευθύνεται στους πολίτες με ευχαριστίες και συγχαίρει τους συνυποψηφίους του που εξελέγησαν.

Στη δήλωση αναφέρει:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες των Ιωαννίνων για την πολύ τιμητική για εμένα επανεκλογή μου ως βουλευτού της ΝΔ στο νομό μας και να τους διαβεβαιώσω πως θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθώ στο χρέος που έχω απέναντί τους και απέναντι στον τόπο μας.

Ο λαός τίμησε τη ΝΔ και τον Πρόεδρό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με την εμπιστοσύνη του, και οφείλουμε αυτή την εμπιστοσύνη να τη δικαιώσουμε.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τους εκλεγέντες συναδέλφους με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό, καθώς και τους υποψηφίους που δεν εξελέγησαν, αλλά συνέβαλαν θετικά στη νικηφόρα προσπάθεια της ΝΔ».

Η Μαρία Κεφάλα εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής. Με τη δήλωσή της ευχαριστεί όλους όσους την στήριξαν και τονίζει: «Η γενιά μου παίρνει στα χέρια της τη ζωή της και δεν φοβάται την ευθύνη.

Είμαι εδώ με ανοιχτές πόρτες κ αυτιά.

Είμαι εδώ με ευθύνη και αλήθεια.

Η νίκη της  παράταξης είναι μεγάλη, οι πανηγυρισμοί τελείωσαν, ώρα για δουλειά.

Ανατέλλει μια φωτεινή Ελλάδα.

Ευχαριστώ, όλους για μια ακόμα φορά, εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας.

Θα κάνω τα πάντα ώστε να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας.

Το εθνικό μας στοίχημα είναι η επιτυχία της  κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα το κερδίσουμε όλοι μαζί!»

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΤΣΙΟΣ

Το ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να κερδίσει έδρα στο Νομό Ιωαννίνων. Ο Κώστας Γάτσιος όμως κέρδισε την πρώτη θέση και με τη δήλωσή του ευχαριστεί όλους εκείνους τον στήριξαν.

 «Θα ήθελα βαθιά μέσα από την καρδιά μου να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους τους συμπατριώτες  που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλάι τους και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για την σωτηρία και για την προκοπή της πατρίδας μας αλλά και του τόπου μας.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες που είχα την χαρά και την τύχη στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να συναντηθώ και να μιλήσω μαζί τους και που μου έκαναν την τιμή να μου γνωστοποιήσουν και εξηγήσουν τις απόψεις τους, τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις ανησυχίες τους για το μέλλον της χώρας. Είμαι πεπεισμένος ότι με την προσπάθεια και τον αγώνα όλων μας η πατρίδα μας θα ξαναβρεί το δρόμο της για ένα καλύτερο μέλλον και πιστεύω ότι η συμβολή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου σε αυτό θα είναι καθοριστική», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ