Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα….

DODONI_MAT2Ήταν η τέταρτη Παρασκευή που σημάδεψε τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, όταν ανακοινώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της στο ΡωσοΓαλλοΒρετανοΕλληνικό fund μέχρι την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου όπου ανακοινώθηκε πως η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε.

Η τελευταία ήταν η Μεγάλη Παρασκευή για τη Δωδώνη, για την Ήπειρο….

Και καθώς οι τίτλοι τέλους έπεφταν αναδείχθηκε στο μέγιστο βαθμό ότι οι εκπρόσωποι της Ηπείρου στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα.

Μπορεί μερικοί να θεώρησαν πολύ βαριά την έκφραση «προδότες» με την οποία οι κτηνοτρόφοι αποδοκίμασαν τους 17 της παράταξης Καχριμάνη όταν αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην καταγγελία του διαγωνισμού, όμως η αλήθεια είναι πως σε αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο- παρωδία, αναδείχθηκαν όλες οι παθογένειες της τοπικής πολιτικής ζωής.

Οι προσωπικές διενέξεις και τα απωθημένα μπήκαν πάνω από το συμφέρον του τόπου. Γιατί όποιος πιστεύει ότι η πώληση της Δωδώνης, με τους όρους που έγινε και το αποτέλεσμα που είχε, είναι προς το συμφέρον και προς όφελος της Ηπείρου δεν έχει παρά να το πει δημόσια.

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα….

Γιατί την ώρα που έπρεπε το Περιφερειακό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος του και να στείλει με κάθε τρόπο ότι η Δωδώνη δεν πωλείται και πολύ περισσότερο δεν ξεπουλιέται, προτίμησε να στρουθοκαμηλίζει…..

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα….

Γιατί την ώρα της συνεδρίασης που έγινε γνωστή η οριστική μεταβίβαση, αν πραγματικά ήθελε να κάνει κάτι το Περιφερειακό Συμβούλιο, όφειλε να διακόψει τη συνεδρίαση και να παραβρεθεί σύσσωμο στις εγκαταστάσεις της Δωδώνης!

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα….

Γιατί την ώρα που έπρεπε να είναι ενωμένοι και να στείλουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στη Δωδώνη δεν χωρούν διαπραγματεύσεις, επέλεξαν να τη θυσιάσουν στις προσωπικές –ούτε καν πολιτικές- αντιπαραθέσεις!

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα….

Άφησαν το χρόνο να περάσει πετώντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο. Προτίμησαν να σκιαμαχούν αντί να κάνουν κάτι ουσιαστικό.

Επέλεξαν τον εύκολο δρόμο!

Γιατί εδώ και δύο χρόνια όλοι γνώριζαν ποιά θα ήταν η κατάληξη της Δωδώνης. Και στήνοντας ο καθένας το δικό του παιχνίδι απλά περίμενε….

Ίσως το μόνο που δεν περίμεναν κάποιοι είναι ότι θα βγουν βαθιά πολιτικά τσαλακωμένοι από την υπόθεση αυτή. Αλλά δεν αφορά τους Ηπειρώτες και τους κτηνοτρόφους.

Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα….

Γιατί επιτρέπουν σε κάποιους –άγνωστους ακόμη στον τόπο- πριν καλά καλά πατήσουν το πόδι τους να παραδίδουν μαθήματα για το συμφέρον της Ηπείρου. Και επίσης να διαχωρίζουν σε καλούς και κακούς τους κτηνοτρόφους αλλά και να αγωνιούν για τις απειλές από τις πολυεθνικές.

Δειλοί, άβουλοι και μοιραίοι….

Γιατί όσα έπραξαν ή δεν έπραξαν σήμερα θα έχουν συνέπειες στον τόπο τα επόμενα χρόνια. Αν σε μερικούς μήνες το όνομα της Δωδώνης πουληθεί κάπου στη Γαλλία ή τη Δανία και στη θέση της σημερινής γαλακτοβιομηχανίας μείνει ένα μικρό τυροκομείο με άλλη επωνυμία …Πλαταιές ας πούμε –λόγω ιστορίας- θα βρουν έστω μία λέξη για να κάνουν την αυτοκριτική τους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ