Δικαστική νίκη και στην Άρτα για το χαράτσι!

deiΠροσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει τη διακοπή ηλεκτροδότησης στα ακίνητα εξέδωσε την Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο Άρτας, στο οποίο είχαν προσφύγει κάτοικοι της περιοχής. Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στρέφονταν κατά της ΔΕΗ χαρακτηρίζοντας το χαράτσι άδικο, παράνομο και αντισυνταγματικό. Έτσι το δικαστήριο, μέχρι την κανονική εκδίκαση των ασφαλιστικών, στις 17 Φεβρουαρίου, απαγορεύει τη διακοπή ρεύματος.

«Το γεγονός αυτό, συνδεόμενο με το ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη (μία δικηγόρος, μία συμβολαιογράφος και ένας λογιστής), δεν ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά ευθέως βάλουν με την αίτησή τους αυτή κατά της αντισυνταγματικότητας και της κοινωνικής αδικίας του χαρατσιού, ενισχύει την πεποίθησή μας και την αγωνιστική μας διάθεση ότι το κίνημα κατά του χαρατσιού αυτού, θα είναι νικηφόρο!

Καλούμε τους πολίτες της Άρτας να αντισταθούν και μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Καλούμε συλλογικότητες, όπως σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους, συνδικαλιστικές οργανώσεις και ομάδες αυτοοργάνωσης πολιτών, να ενημερώσουν για τους πρακτικούς τρόπους αντίστασης στο χαράτσι και να πάρουν πρωτοβουλίες για δυναμικές κινητοποιήσεις και δράσεις, έτσι ώστε κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς ρεύμα, κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει στο σκοτάδι!

Υπενθυμίζουμε ότι καθημερινά από τις 10 έως 12 πμ στα γραφεία του πρώην ΣΕΣ (δίπλα στην πλατεία Αγ. Δημητρίου) και στο τηλ. 2681074652, θα δίνονται πληροφορίες και θα συλλέγονται τα δικαιολογητικά για την αποστολή μαζικών εξωδίκων κατά της ΔΕΗ, αφού προηγουμένως πληρωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος μετά των νομίμων τελών, πλην του χαρατσιού» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της κίνησης Πολίτες ενάντια στο χαράτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ