Διήμερο λουκέτο στο Δήμο Ηγουμενίτσας

dhmarxeio hgoymenitsaΟ Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της απόφασης του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ για αναστολή λειτουργίας των Δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ενημερώνει ότι οι υπηρεσίες του θα παραμείνουν κλειστές κατά τη διάρκεια των δύο συγκεκριμένων ημερών.

Για το λόγο αυτό καλεί τους φορείς της Ηγουμενίτσας, τους εργαζομένους του Δήμου και τους συμπολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ηγουμενίτσας, έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση, μετά και την τελευταία μείωση των ΚΑΠ κατά 30%, που έχει σαν αποτέλεσμα αδυναμία καταβολής μισθών των εργαζομένων.Παράλληλα απειλούνται όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης (Παιδικοί Σταθμοί, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ κ.α), οι υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, η συντήρηση Σχολείων, Παιδικών χαρών, Πλατειών και λοιπές υποδομές.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας εξακολουθεί να διεκδικεί την καταβολή θεσμοθετημένων πόρων, θέτοντας ως κόκκινη γραμμή:

 την απόδοση των 2,7 δις ευρώ, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του πρώην Πρωθυπουργού,

 την απόδοση των 380 εκ. Ευρώ για επενδύσεις (ΣΑΤΑ), όπως προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό.

 Την απόδοση της 4ης δόσης των παρακρατηθέντων για το 2012, ύψους 214 εκ. Ευρώ.

 Την απόδοση των κονδυλίων από το Φόρο Ζύθου, ΤΑΠ και τα τέλη διαφήμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ