Διεθνής Αερολιμένας: Θέλει και τα περιφερειακά αεροδρόμια

AIREPORTERΤο ενδιαφέρον της για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας όποτε αυτή προχωρήσει από την ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εκδηλώσει η εταιρεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μειώσεις των τελών του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρά τις αντιδράσεις κυρίως των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών.

Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του αεροδρομίου ανέφεραν πως η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση των 34 περιφερειακών αεροδρομίων, αν και έχει παγώσει προσωρινά, συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Η διοίκηση του ΔΑΑ επισήμανε, επίσης, ότι οι τελικές αποφάσεις της θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα επιλέξει το ελληνικό δημόσιο να προχωρήσει τη διαδικασία αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων και συγκεκριμένα στην ομαδοποίηση που θα αποφασιστεί, καθώς, όπως τονίζει, «δεν είναι βέβαιο ότι κρύβουν χρυσές ευκαιρίες».

Όσον αφορά στο ζήτημα της επέκτασης της σύμβασης εκμετάλλευσης του Αεροδρομίου, το θέμα χειρίζεται το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια «ύφεση» στην ένταση των διαπραγματεύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ