Διεθνές ιατρικό συνέδριο στο Μέτσοβο

Το επιτυχημένο διεθνές επιστημονικό συνέδριο, ALPIC 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 22-24 Μαρτίου 2019 για ακόμα μία χρονιά στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου «Διάσελο» στο Μέτσοβο, από τον διεθνή Επιστημονικό Οργανισμό «Europeanand Mediterranean League Against Thrombotic Diseases (EMLTD)».

Το διεθνές συνέδριο ALPIC 2019, φέρει τη σφραγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Θρόμβωσης και Αιμόστασης (International Societyon Thrombosis and Haemostasis ISTH) και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (ΙΜΕΘΑ)

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει επί σειρά ετών στους καθηγητές κ.κ Αλέξανδρος Τσελέπης και Ιωάννη Γουδέβενο, μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Ερευνητικού Κέντρου Αθηροθρόμβωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το ετήσιο διεθνές ιατρικό συνέδριο, απευθύνεται σε επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων που ασχολούνται κλινικά ή ερευνητικά με θέματα σχετικά με τη θρόμβωση και την αντιθρομβωτική αγωγή.

Θα δοθούν απαντήσεις σε δυσεπίλυτα ερωτήματα που αφορούν στην πρόληψη της θρόμβωσης και στην ορθή χρήση των αντιθρομβωτικών φαρμάκων στην καθημερινή κλινική πράξη. Οι διοργανωτές επικεντρώνονται στην αξία της ανταλλαγής εμπειρίας μεταξύ γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Ο τελικός αποδέκτης είναι ο ασθενής, αφού, η επικοινωνία νέων δεδομένων βελτιώνει και την θεραπεία που είναι άλλωστε και το μεγάλο ζητούμενο.

Εκ μέρους του φορέα διοργάνωσης «European and Mediterranean League against Thrombotic Diseases» (EMLTD), θα παρευρεθεί στο συνέδριο η πρόεδρος του Οργανισμού, Καθηγήτρια κυρία Lina Badimon.

Φέτος, διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους, στους συμμετέχοντες του συνεδρίου που θα ξεπεράσουν τους 280.

Ειδικότερα, στο Μέτσοβο θα ταξιδέψουν για να δώσουν το «παρών» στο ALPIC 2019 ως ομιλητές, οι ακόλουθοι επιστήμονες: Badimon Lina (Barcelona, Spain), Douketis James (Toronto, Canada), Varon David (Israel), Gerotziafas Grigoris (Paris, France), Cattaneo Marco (Italy), Konstantinides Stavros (Germany), και Spyropoulos Alex (New York, USA).

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα,

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 22/3/2019 και ώρα 10.00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 24/3/2019 και ώρα 14.00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ