Διεργασίες για τον Δήμο Ιωαννιτών σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία..

Σε μέρες έντονων διεργασιών εισέρχονται κόμματα και παρατάξεις προκειμένου να ξεκαθαρίσει σταδιακά το τοπίο στο Δήμο Ιωαννιτών. Το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν σίγουρα τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ανοίγουν οι διαδικασίες για τις επιλογές που θα κάνουν. Στη Νέα Δημοκρατία το τοπίο είναι ιδιαίτερα θολό και ως ένα βαθμό τις εξελίξεις θα καθορίσει η στάση του Νίκου Γκόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Δευτέρας έχει συγκληθεί διευρυμένη ΝΟΔΕ, με την συμμετοχή του βουλευτή του Νομού Κώστα Τασούλα, πρώην βουλευτών κι άλλων στελεχών. Μοναδικό θέμα είναι οι εκλογές στο Δήμο Ιωαννιτών.

Είναι άγνωστο αν στην σύσκεψη αυτή θα παραστεί ο Νίκος Γκόντας, που οι τελευταίες πληροφορίες τον φέρουν να έχει ξεκινήσει επαφές τόσο στην πόλη όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα για την συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Οι περισσότεροι στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου δεν αποτελεί επιλογή νίκης ενώ απρόθυμοι να συστρατευθούν μαζί του είναι ακόμη και δημοτικοί του σύμβουλοι.

Φίλιππος Σιάκας και Γιάννης Νικόπουλος είναι δύο ακόμη ονόματα που συζητιούνται στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Για τον μεν πρώτο η Αθήνα δεν φαίνεται πρόθυμη να προχωρήσει σε στήριξη για τον δε δεύτερο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα αναλάβει το βαρύ φορτίο να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας.

Η συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο αποφάσεις  δεν θα πρέπει να αναμένονται καθώς οι τελικές επιλογές θα γίνουν από την Αθήνα, σε χρόνο και με τρόπο που θα κρίνει η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα υπό τον Νικήτα Κακλαμάνη.

Στην Αθήνα γνωρίζουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια από όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο αλλά και το παρασκήνιο των Ιωαννίνων και μάλλον δεν είναι ικανοποιημένοι από τις… επιδόσεις και τα κατορθώματα τοπικών γαλάζιων στελεχών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά από την Δευτέρα μία βδομάδα έντονων εσωκομματικών διαδικασιών η οποία περιλαμβάνει αλλεπάλληλες συσκέψεις και συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η αυλαία πάντως θα ανοίξει με ολομέλεια της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή». Ο Λάζαρος Νάτσης, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό είχε αναλάβει την ευθύνη διεύρυνσης με κύκλο συζητήσεων θα κάνει τον απολογισμό και απ’ αυτόν θα κριθεί ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούν.

Ο επικεφαλής και μέλη της παράταξης επιθυμούν να συνεχίσουν την αυτόνομη πορεία, η οποία ωστόσο κρίνεται για την αποτελεσματικότητά της, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που δεν λένε όχι σε συνεργασίες.

Οι τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη φουντώνουν κυριολεκτικά τις διεργασίες όπως και τα σενάρια για τον μεγαλύτερο Δήμο της Ηπείρου.

Και σε αυτό το κλίμα σε στάση αναμονής παραμένει η παράταξη του Θωμά Μπέγκα με το κλίμα ωστόσο να είναι βαρύ και ο προβληματισμός αναπόφευκτος..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ