Διεκδικούν το επίδομα παραμεθορίου

Συνέχεια στη διεκδίκηση του επιδόματος παραμεθορίου δίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων η οποία συζήτησε το θέμα στο πλαίσιο του Πανελληνίου Συνεδρίου Αξιωματικών.

Οι συζητήσεις έγιναν με τον καθηγητή εργατικού δικαίου Αλέξη Μητρόπουλο και τον νομικό σύμβουλο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χαράλαμπο Μπουκουβάλα.

«Έχουν ήδη δρομολογηθεί τα δέοντα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, που είναι η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου και στους συναδέλφους μας που υπηρετούν στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές των νομών που έχουν εξαιρεθεί. Όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως το επίδομα παραμεθορίου σχετίζεται άμεσα με το νέο μισθολόγιο των ενστόλων το οποίο έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικό από το 6ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και αναμένεται εντός του Ιανουαρίου του 2020 η οριστική απόφαση από την ολομέλεια του ΣτΕ», σημειώνει η Ένωση.  

Τονίζει δε πως κι αν ακόμη η συνδικαλιστική πίεση και η πολιτική πειθώ εξαντληθούν, το δικαίωμα της  αναδρομικής διεκδίκησης μέσω της δικαστικής οδού παραμένει ατόφιο. 

    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ