Διευκρινίσεις και μέριμνα από το Πανεπιστήμιο

Σειρά διευκρινίσεων δίνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά την απόφαση για αναστολή της λειτουργίας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του η απόφαση προβλέπει την απαγόρευση λειτουργίας για 14 ημέρες των Πανεπιστημίων και περιλαμβάνει α) το εκπαιδευτικό έργο (μαθήματα, εργαστήρια και κλινικές) και των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στα Ιδρύματα αυτά και γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων.

Από την απαγόρευση λειτουργίας των ΑΕΙ εξαιρούνται:

α) Οι διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες,

β) Οι ερευνητικές δραστηριότητες,

γ) Η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και

δ) Η λειτουργία των φοιτητικών εστιών για τη στέγαση των φοιτητών.

Η σίτιση των φοιτητών από μέχρι την Τρίτη, 24-3-2020, θα γίνεται με την παραλαβή των γευμάτων σε πακέτο από εστιατόρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Από τη διοίκηση γίνεται γνωστό ότι σήμερα προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και η σχολαστική τήρηση των κανόνων πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού. Όλα τα φοιτητικά θέματα σχετικά με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έργου θα ρυθμιστούν από τη διοίκηση και τη Σύγκλητο, όταν οι συνθήκες ασφαλείας επανέλθουν.

Τέλος, με απόφαση της Διοίκησης θα ενταθούν οι απολυμάνσεις όλων των χώρων της Πανεπιστημιούπολης και θα ληφθούν ειδικά μέτρα για γονείς παιδιών που παραμένουν στα σπίτια μετά το κλείσιμο και των παιδικών σταθμών, σχολείων και γυμνασίων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ