Διαψεύδει το Υπουργείο σενάρια εξόδου

euro_banknotesΑξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν καταλήξει σε συμφωνία να επεξεργαστεί κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο που θα αποφάσιζε η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters την Τετάρτη δύο στελέχη της ευρωζώνης που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Στη συμφωνία αυτή κατέληξε η ομάδα εργασίας της ευρωζώνης (Eurogroup Working Group) σε ωριαία τηλεδιάσκεψη που έγινε στις 4 ώρα Ελλάδος τη Δευτέρα. Πέρα από τη σχετική επιβεβαίωση των δύο αξιωματούχων, το Reuters είδε σημειώσεις από αξιωματούχους ενός κράτους-μέλους στο οποίο περιγράφονται κάποια από τα μέτρα που θα έπρεπε να εξεταστούν σχετικά.

“To Eurogroup Working Group συμφώνησε, κάθε κράτος της ευρωζώνης ξεχωριστά να προετοιμάσει ένα σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ”, είπε ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης με γνώση του τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη.

“Τίποτα δεν έχει προετοιμαστεί μέχρι στιγμής σε επίπεδο ευρωζώνης από το φόβο μήπως διαρρεύσει”, συμπλήρωσε.

Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Οικονομικών

Tο υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά ότι επεξεράζονται τέτοια σχέδια τα κράτη μέλη της ευρωζώνης. «Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν, πως στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Euro Working Group, ζητήθηκε απο τα κράτη μέλη να ετοιμάσουν σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ. Τέτοιου είδους δημοσιεύματα όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αλλά κάνουν κακό στην προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ