Διαμαρτυρίες και στο Πέραμα για το ξενοδοχείο καραντίνας

reseption

Έντονες αντιδράσεις κατοίκων του Περάματος προκαλεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού για ορισμό «ξενοδοχείου καραντίνας» στην περιοχή.

Το Υπουργείο Τουρισμού πριν από μερικές ημέρες είχε προχωρήσει σε δημόσια  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με το ενδιαφέρον που προέκυψε από ιδιώτες προχώρησε στην ανακοίνωση της πρώτης λίστας ξενοδοχείων ανά την χώρα.

Στην Ήπειρο, μέχρι στιγμής ξενοδοχεία καραντίνας ορίστηκαν στην Πρέβεζα και στα Γιάννινα.

Οι κάτοικοι του Περάματος ωστόσο βρίσκονται στο πόδι καθώς θεωρούν ότι η συγκεκριμένη επιλογή υποβαθμίζει την περιοχή τους.

Ήδη όπως σημειώνουν τα προβλήματα είναι αρκετά καθώς καταλύματα έχουν μισθωθεί και χρησιμοποιούνται για την φιλοξενία προσφύγων.

Την διαμαρτυρία τους μετέφεραν σήμερα στον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι ο Δήμος δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση καθώς ο ορισμός των ξενοδοχείων καραντίνας έγινε από το Υπουργείο Τουρισμού μετά από αίτηση των ιδιωτών, ιδιοκτητών ή διαχειριστών των ξενοδοχειακών μονάδων.

Συνέστησε στους κατοίκους ψυχραιμία και τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να υπάρξει νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές ώστε, με τις καλύτερες προυποθέσεις, να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ