Διαμαρτυρίες για την πώληση του λιμανιού

limani kke

Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην πώληση του Λιμανιού πραγματοποιήθηκαν στην Ηγουμενίτσα.

Η μία από την Οργάνωση Περιοχής του ΚΚΕ και η δεύτερη από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο των γραφείων της Οργανισμού Λιμένος, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην πώληση του λιμένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η πώληση αποτελεί έγκλημα της Κυβέρνησης και ζητά από όλους τους φορείς της περιοχής να πάρουν δημόσια θέση.

Το ΚΚΕ

Ο λαός «δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τις επενδύσεις και την ανάπτυξη που κίνητρο έχουν το κέρδος» τόνισε κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση του ΚΚΕ ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού «και την δυνατότητα ενός αλλού ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης φιλολαϊκού για το λαό».

Ο κ. Λιονής παρέπεμψε στην «πικρή πείρα που έχει ο λαός του Πειραιά» από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και απαντώντας σε όσους επικαλούνται την τουριστική ανάπτυξη με την κατασκευή μαρίνας στην Ηγουμενίτσας σημείωσε ότι «στη Λευκάδα η εκεί επένδυση είχε σαν αποτέλεσμα να συρρικνώσει την τουριστική κίνηση μέσα στην πόλη προς όφελος του επενδυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ