Διαμαρτυρία για τα δρομολόγια του Αστικού

Αποδέκτης της έντονης και ενυπόγραφης διαμαρτυρίας κατοίκου των Ιωαννίνων που κινείται καθημερινά με το Αστικό ΚΤΕΛ έγινε το Epiruspost.

Αφορμή είναι οι αιφνίδιες αλλαγές στο πρόγραμμα των δρομολογίων προς το Πανεπιστήμιο, για τις οποίες δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση.

Η ίδια καθημερινή επιβάτης του αστικού ΚΤΕΛ περιγράφει την περιπέτειά της για την μετακίνηση προς την εργασία την Μεγάλη Δευτέρα, ημέρα που το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε τις Πασχαλινές διακοπές.

«Μετά από πολλά χρόνια στα οποία εξυπηρετούμαι με το αστικό λεωφορείο, και συγκεκριμένα  με  την γραμμή του Πανεπιστημίου μέσω Ανατολής, έχω καταλήξει πως για το Αστικό ΚΤΕΛ οι συγκεκριμένοι επιβάτες είμαστε ανύπαρκτοι μάλλον! Δεν εξηγείται αλλιώς η πολιτική του ΔΣ στις αλλαγές των δρομολογίων.

Συγκεκριμένα σήμερα (22/04) έγινε αλλαγή των δρομολογίων από και προς Πανεπιστήμιο μέσω Ανατολής, λόγω εορτών. Χρησιμοποιώ καθημερινά την συγκεκριμένη γραμμή, ανακοίνωση στην στάση δεν υπήρχε, ας πούμε ότι είναι λογικό, αν και παλαιότερα έβγαιναν ανακοινώσεις και στις στάσεις, αλλά μάλλον δεν επαρκούν τα έσοδα και οι επιδοτήσεις για εκτύπωση ανακοινώσεων. Δεν υπήρχαν ανακοινώσεις ούτε στα λεωφορεία την προηγούμενη εβδομάδα, μάλλον η οικολογική συνείδηση του ΔΣ του Αστικού ΚΤΕΛ είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Δεν υπήρχε ανακοίνωση ούτε στο site(;).

Σήμερα, λοιπόν πρέπει να πάω στην δουλειά μου, με το λεωφορείο δυστυχώς, και αφού δεν έχω δει πουθενά ανακοίνωση ότι αλλάζουν τα δρομολόγια, βγαίνω κανονικά στην στάση. Σταματάω κατά λάθος ένα λεωφορείο νομίζοντας ότι είναι αυτό που παίρνω συνήθως, και ο οδηγός με ενημερώνει ότι δεν έχει στις 08:05 αλλά στις

08:15, περιμένω το δρομολόγιο, το οποίο φαινόταν ότι θα εκτελεστεί κανονικά και στην εφαρμογή του Αστικού για android.

Όταν έρχεται διαπιστώνω ότι και  αυτό φτάνει μόνο μέχρι την Ανατολή όπως και το προηγούμενο.

Επικοινωνώ λοιπόν, αφού η ώρα έχει φτάσει 08:25 και είμαι στην στάση από τις 08:05, με το Σταθμαρχείο όπου με ενημερώνουν ότι έχουν αλλάξει τα δρομολόγια, και έχει δρομολόγιο στις 08:30 από Πλατεία, επίσης μαθαίνω ότι έχει βγει ανακοίνωση στην Πλατεία(!) και στο site.

Με την υπομονή μου να εξαντλείτε και την ώρα να έχει φτάσει 08:35 περίπου, σταματάω το λεωφορείο που έρχεται και διαπιστώνω ότι φτάνει μόνο μέχρι το Πανηπειρωτικό Στάδιο! Ο οδηγός του λεωφορείου με ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν δρομολόγια για Πανεπιστήμιο, γιατί το Πανεπιστήμιο έχει κλείσει! Τον ρωτάω τι θα κάνουμε οι υπόλοιποι εκτός Πανεπιστημίου μιας και οι δικές μας δουλειές δεν έκλεισαν, εκεί επικοινωνεί

μέσω ασυρμάτου με το Σταθμαρχείο (με το οποίο είχα επικοινωνήσει και εγώ νωρίτερα), όπου του επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν δρομολόγια για Πανεπιστήμιο μέσω Ανατολής. Και εκεί η υπομονή μου απλά τελείωσε! Τον ενημερώνω για την προηγούμενη επικοινωνία μου με το σταθμαρχείο και ότι θα γίνει καταγγελία στα τοπικά μέσα μιας και κάτι τέτοιο (κατάργηση των δρομολογίων) δεν έχει ξανασυμβεί. Εκείνη την στιγμή επικοινωνεί μέσω

τηλεφώνου με κάποιον και μας ανακοινώνει ότι πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο και ότι ήταν δικό του λάθος! Αφού μπήκαμε στο λεωφορείο ενημερώθηκα από άλλον επιβάτη ότι είχε αφήσει αρκετούς στην στάση στο Τζαμί, με την ίδια δικαιολογία!

Και σας ρωτάω ποιος είναι υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση;  Το μόνο που μας νοιάζει είναι να μπουν νέες και όμορφες στάσεις, η καθημερινή λειτουργία των λεωφορείων είναι έρμαιο των ορέξεων του Σταθμάρχη, του οδηγού, του προέδρου του ΔΣ!

Έβαλαν έξυπνες στάσεις, έχουν site και εφαρμογή για κινητά τα οποία είναι ΑΧΡΗΣΤΑ!!!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ