Διαφωνεί η ΚΕΔΕ με προϋπολογισμό και μεσοπρόθεσμο

KEDE_SYN_DSΤην πλήρη διαφωνία του , με τις προβλέψεις τόσο του κρατικού προϋπολογισμού όσο και του Μεσοπρόθεσμου για τα νέα μέτρα και τις νέες περικοπές στις αποδόσεις στους δήμους εκφράζει, σε ψήφισμά του το Δ.Σ της ΚΕΔΕ, το οποίο αποφάσισε την σύγκληση έκτακτου συνεδρίου στο τέλος Νοεμβρίου.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι, με τα νέα μέτρα παραβιάζονται κατάφωρα τόσο το Σύνταγμα όσο και οι νόμοι που διέπουν το αυτοδιοίκητο του θεσμού και την οικονομική λειτουργία των δήμων.

Δηλώνεται με κατηγορηματική βεβαιότητα, ότι τα νέα μέτρα και οι περικοπές, οδηγούν τους δήμους της χώρας με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών, σε αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών τους και κατ΄ επέκταση σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους , που μέχρι σήμερα επιβιώνει και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω των κοινωνικών δομών των δήμων, και εν τέλει σε κατάρρευση του ίδιου του θεσμού.

Το Δ.Σ της ΚΕΔΕ τονίζοντας ότι οι δήμοι, οι αιρετοί και οι εργαζόμενοι σ΄ αυτούς έχουν συμβάλλει στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας όσο κανένας άλλος φορέας της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης, καλεί την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να αποδώσει στην Τ.Α, όσα προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι, αλλά και απαιτούνται για να κρατηθούν οι τοπικές κοινωνίες όρθιες μέσα στην κρίση.

Ξεκαθαρίζει επίσης τη στάση της στο θέμα της επιτροπείας, σημειώνοντας ότι οι εκπρόσωποι του λαού που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε επιθυμούν, ούτε αποδέχονται μια τέτοια εκτροπή.

Τέλος ζητά την εξαίρεση των νησιών και των ορεινών περιοχών από τον κανόνα απαγόρευσης προσλήψεων, σημειώνοντας ότι το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει για τη στελέχωση των κοινωνικών δομών και ιδιαίτερα των παιδικών σταθμών και ανταποδοτικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ