Δεύτερο μπλόκο από το Ελεγκτικό στη σύμβαση του ΦΟΔΣΑ

fodsa kalantzis

Μετά την Υπηρεσία του Επιτρόπου στα Γιάννινα και το 7ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε το σχέδιο σύμβασης του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου με αντικείμενο τη μεταφορά του υπολείμματος από το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στους ΧΥΤΥ.

Το πρώτο μπλόκο στην σύμβαση είχε μπει από τον Επίτροπο στις αρχές Φεβρουαρίου. Η Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ προσέφυγε κατά της απόφασης στο 7ο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση είναι επίσης αρνητική και αναμένεται να έχει καθαρογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το σκεπτικό της μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η τοπική υπηρεσία εκτιμούσε ότι η μεταφορά του υπολείμματος αποτελεί αντικείμενο της σύμβασης σύμπραξης που έχει συνάψει η Περιφέρεια Ηπείρου με το εργοστάσιο μετά την εκχώρηση της αρμοδιότητας για την υλοποίηση του έργου από τους τέσσερις παλιούς ΦΟΔΣΑ.

Ανεξάρτητα από το σκεπτικό η απόφαση του Ελεγκτικού έρχεται να ταυτιστεί ουσιαστικά με τις απόψεις της Περιφέρειας που θεωρεί ότι η μεταφορά του υπολείμματος είναι αρμοδιότητα που της έχει εκχωρηθεί.

Σημειώνεται ότι ήδη η Περιφέρεια το διάστημα αυτό ασκεί την συγκεκριμένη αρμοδιότητα ενώ έχει διασφαλίσει και το ποσό των 500 χιλιάδων από το κράτος  ώστε να μην επιβαρυνθούν οι Δήμοι.

Μέχρι στιγμής επίσημη τοποθέτηση από τον ΦΟΔΣΑ δεν υπάρχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ