Δεύτερο κλειστό γυμναστήριο στα Γιάννινα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός- Τα υπόλοιπα έργα

Εκτενή αναφορά στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ήπειρο, σε όσα αποφασίστηκαν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο και σε όσα ήδη υλοποιούνται έκανε στην κεντρική του ομιλία στα Γιάννινα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η σημαντική είδηση που έδωσε αφορά στην χρηματοδότηση για την κατασκευή δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου, τριών χιλιάδων θέσεων στην περιοχή του Βοτανικού. Ήδη όπως είπε ο Πρωθυπουργός έγιναν μεγάλες και σημαντικές παρεμβάσεις στους Ζωσιμάδες και την Λιμνοπούλα και προχώρησε στην ανακοίνωση ενός σημαντικού έργου που το έχει ανάγκη η περιοχή και έχει συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Κάνοντας τον απολογισμό για την Ήπειρο ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχουν διατεθεί στην Ήπειρο 463 εκατομμύρια μέσω του ΕΣΠΑ «γιατί πιστεύουμε ότι τις φτωχές περιφέρειες θα πρέπει να τις ενισχύουμε παραπάνω» ενώ εκτενής ήταν η αναφορά του στο Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης, το οποίο δημιουργεί καθεστώς προστασίας αλλά και ανάπτυξης.

«Πρόκειται για την πιο ξακουστή λίμνη της χώρας ακόμη κι αν οι Πρέσπες μας έκλεψαν για λίγο την δόξα», είχε χαρακτηριστικά για να αποσπάσει το πιο θερμό χειροκρότημα από το ακροατήριο.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την δέσμευση για κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου, έργο που θα ξεκινήσει το 2020 και θα ολοκληρωθεί το 2023 από την Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου.

Αναφέρθηκε και πάλι στα έργα του αεροδρομίου που ολοκληρώνονται εντός του Ιουνίου, στις μεγάλες οδικές συνδέσεις που υλοποιούνται στο Νομό Άρτας, στα έργα του λιμανιού Ηγουμενίτσας με προυπολογισμό 60 εκατομμυρίων, είπε ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για το τμήμα του δρόμου από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά και ολοκλήρωσε με την αναφορά του στο γεφύρι της Πλάκας, ένα ισχυρό τοπόσημο της Ηπείρου.

«Πριν από τέσσερα χρόνια το γεφύρι της Πλάκας γκρεμίστηκε από μία θεομηνία. Ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Αυτό το γεφύρι δεν υπάρχει πια αλλά το ξαναστήνουμε. Με χρηματοδότηση 4,5 εκατομμυρίων το έργο εκτελείται και  ως το τέλος του έτους το γεφύρι θα είναι στη θέση του ίδιο και απαράλλαχτο, ένα από τα ισχυρότερα τοπόσημα της Ηπείρου», κατέληξε.

Κλείνοντας ζήτησε καθαρή εντολή στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ