Δεν υπάρχουν μαθητές, σε αναστολή λειτουργίας 40 σχολεία στην Ήπειρο

sxoleio trania

Είκοσι τέσσερα Νηπιαγωγεία και 16 Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου τίθενται σε αναστολή λειτουργίας από τον Σεπτέμβριο λόγω έλλειψης μαθητικού πληθυσμού ή μη συμπλήρωσης του απαραίτητου αριθμού μαθητών.

Συνολικά θα λειτουργούν 40 σχολικές μονάδες λιγότερες, στοιχείο ενδεικτικό της συρρίκνωσης του πληθυσμού και της ερήμωσης ολόκληρων περιοχών.

Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα Νηπιαγωγεία που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας είναι τα ακόλουθα: 7ο Νηπιαγωγείο Άρτας, Νηπιαγωγείο Γραβιάς, Κεραματών, Κυψέλης, Λουτρότοπου, Πέτρας, Ροδαυγής στο Νομό Άρτας, Γκρίκας, Καρβουναρίου, Κεστρίνης στο Νομό Θεσπρωτίας, Αβγού, Βοτονοσίου, Διστράτου, Επισκοπικού, Ηλιόκαλης, Κεφαλοχωρίου, Πλατανούσας και Τσεπελόβου στο Νομό Ιωαννίνων, Βαλανιδοράχης, Βουβοπόταμου, Καστροσυκιάς, Πέτρας και 1ο Ειδικό στο Νομό Πρέβεζας.

Τα Δημοτικά Σχολεία που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας είναι:Αμπελιών- Αμμοτόπου, Κομμένου, Παλαιοκάτουνου στο Νομό Άρτας, Γκρίκας- Ψάκας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς στο Νομό Θεσπρωτίας, 25ο Δημοτικό, Ασβεστοχωρίου, Ζωοδόχου, Κεφαλοχωρίου, Κοντινών, Ματσουκίου, Νεοχωρόπουλου, Πλατανούσας, Ποταμιάς Κουκλεσίου και Τσεπελόβου στο Νομό Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες τίθενται για δεύτερη χρονιά σε αναστολή λειτουργίας κάτι που οδηγεί πιο κοντά στο οριστικό τους κλείσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ