Δεν βλέπουμε Ιόνια το 2015….

IONIA KALHDONA

IONIA KALHDONAΟι προθέσεις καλές τα έργα δύσκολα… Μπορεί η πρόθεση όλων, όπως αποτυπώθηκε και στις συμβάσεις να ήθελε την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού μέχρι το τέλος του 2015, κάτι τέτοιο όμως είναι πρακτικά αδύνατο.

Το βόρειο τμήμα μάλιστα, αυτό από την Άρτα μέχρι τα Γιάννινα, παρουσιάζει σημαντική υστέρηση στην εξέλιξη των εργασιών. Οι χειμερινοί μήνες και οι έντονες καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν ενώ οι συζητήσεις περί αναθεώρησης των συμβάσεων παίζουν τον δικό τους ρόλο.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα μέσα στο 2016 αναμένεται να λειτουργήσει όλο το νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού -με εξαίρεση αυτού που περιλαμβάνει και τη σήραγγγα Κλόκοβας- μέχρι το Κομπότι.

Μαζί με τη λειτουργία της παράκαμψης Αμφιλοχίας θα υπάρξει μία πρώτη αποσυμπίεση του κυκλοφοριακού φόρτου που σήμερα δημιουργείται όχι μόνο σε κάθε έξοδο αλλά σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι δύσκολο για όσους μετακινούνται προς τις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, της Πρέβεζας, της Θεσπρωτίας και προς τα Ιόνια Νησιά καθώς θα αντιμετωπίζουν ένα ατελείωτο εργοτάξιο δεκάδων χιλιομέτρων που θα μειώνει τις ταχύτητες και θα αυξάνει τις χρονοαποστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ