«Δεν σκεφτόμαστε απαγόρευση πανηγυριών»

papathanasis

Για τα πανηγύρια και τα φαινόμενα συνωστισμού μίλησε μεταξύ άλλων στον Real Fm 97,8 ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε την απαγόρευση. Παρακολουθούμε στενά και θα ελέγχουμε πολύ τις εκδηλώσεις αυτές, αν όμως, τα φαινόμενα αυτά συνεχίζονται τόσο έντονα και εκτρέπονται προφανώς θα λάβουμε μέτρα”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι “αν ο κόσμος λειτουργήσει με το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, τότε μπορούν να γίνονται τα πανηγύρια. Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι δεν πρέπει να συνωστίζονται τόσοι πολλοί για να χορεύουν αλλά ίσως να το κάνουν ανά παρέες”. Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε επίσης, ότι “η κατάργηση του ορίου συγκεκριμένου αριθμού ατόμων στα τραπέζια δεν αφορά στα πανηγύρια και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις”.

Σχετικά με την άρση των μέτρων για τη μη χρήση μάσκας από τους πελάτες εντός των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα και την κατάργηση του ορίου των έξι ατόμων στα τραπέζια ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι “δεν είναι ακριβώς χαλάρωση. Ανοίγει λίγο ο κανόνας σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να πάει στην εστίαση. Ισχύει μόνο για την εστίαση.

Δεν ισχύει για τα πανηγύρια και σε τέτοιες εκδηλώσεις. Καταργήθηκε και η μάσκα για τους πελάτες εντός των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα. Καθώς ανοίγαμε την αγορά παρακολουθούσαμε την πορεία διασποράς του κορονοϊού, προφανώς δεν είχαμε συμπεριφορές περίεργες εκεί και έτσι ανοίξαμε λίγο τον κανόνα. Δεν βλέπω αλλαγές άλλες μέσα στο καλοκαίρι, πάμε καλά και από όταν άνοιξε η αγορά δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα με τα κρούσματα λόγω του ανοίγματος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ