Δεν φτάνουν και οι δύο για συγκυβέρνηση

DIMOSKOPISIΡευστό και απρόβλεπτο παραμένει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα λίγο πριν ανακοινωθεί επακριβώς η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Η 29η Απριλίου και η 6η Μάιου είναι αυτές που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για την διενέργεια των εκλογών.

Παρότι λοιπόν οι εκλογές είναι προδιαγεγραμμένες ο κόσμος εξακολουθεί να δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να τιμωρήσει όλους όσους ευθύνονται για την πορεία που πήρε η χώρα.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουν ότι μπορούν να συγκυβερνήσουν σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενήργησε η Pulse για την εφημερίδα Ποντίκι που κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Οι ανατροπές λοιπόν στο πολιτικό σύστημα όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι πολλές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα, αλλά το ποσοστό της συρρικνώνεται ιδιαίτερα και φτάνει μόλις το 17%, κάτι που εάν ισχύσει τελικά η αυτοδυναμία “πάει περίπατο”.
Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί δεύτερο κόμμα, αλλά στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας του μιας και συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 10%.

Αντίθετα, τα κόμματα της Αριστεράς παρουσιάζουν ενίσχυση της δύναμής τους, με το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντώνουν 9,5% και οι δύο, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά ακολουθεί με ποσοστό 8%.
‘Εκπληξη αποτελεί το γεγονός πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπαίνει στη Βουλή με ποσοστό 5%, ενώ εκπροσώπηση θα έχουν και το κόμμα της Χρυσής Αυγής με 3,5%.

Τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου φαίνεται πως πληρώνει και ο ΛΑΟΣ που μόλις εισέρχεται στη Βουλή με ποσοστό 3%.
Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινη, ΔΗΣΥ και Άρμα Πολιτών συγκεντρώνουν από 2%.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ