Δεκτή η προσφυγή ενάντια στην αξιολόγηση

Πρώτη νίκη για την ΑΔΕΔΥ… Έτσι ερμηνεύει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, στο οποίο είχε προσφύγει δημόσιος υπάλληλος από την Άρτα, μετά τον αποκλεισμό του από τις κρίσεις.

Το θέμα είχε αναδειχθεί με ένταση την προηγούμενη βδομάδα, όταν έγινε γνωστό ότι η Σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου απέκλεισε υπάλληλο από την διαδικασία κρίσεων και επιλογής προϊσταμένων καθώς δεν είχε αξιολογηθεί.

Αυτό προέβλεπε τροπολογία της Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, όταν επιχειρήθηκε να μπει τέλος στις αποχές και τις απεργίες του δημοσίου και να προχωρήσει καθολικά η αξιολόγηση.

Ο εν λόγω υπάλληλος με την νομική υποστήριξη της ΑΔΕΔΥ προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο. Το δικαστήριο, με σημερινή του απόφαση, έκανε δεκτή την προσφυγή του, γεγονός που κάνει την ΑΔΕΔΥ να μιλά για την πρώτη νίκη απέναντι στην απεργοκτόνα τροπολογία.

Το δικαστήριο διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης του πρακτικού της Συγκλήτου κατά το μέρος που αφορά στον αποκλεισμό του αιτούντος όπως επίσης διατάσσει το ΤΕΙ να δεχθεί την συμμετοχή του αιτούντος στα επόμενα στάδια της επίμαχης διαδικασίας επιλογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ