Δέκα νέα κρούσματα κορωναϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο, στους 99 οι ασθενείς

Άλλα 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού SARS-CoV-2 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη χώρα μας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον κορωναϊό, ανέρχεται πλέον σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και τέσσερις ξένης υπηκοότητας. Την ίδια ώρα, δύο από τους ασθενείς -όπως έγινε επισήμως γνωστό- νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφέρει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η καθημερινή πάντως αύξηση των περιστατικών επιβεβαιώνει τους αρχικούς φόβους των ειδικών ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει διαπίστωση νέων περιστατικών, ενώ σε δύο με τρεις εβδομάδες αναμένεται η μεγαλύτερη έξαρση του κορωναϊού.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι τα περιστατικά στη χώρα μας είναι πολλαπλάσια από αυτά που έχουν εντοπιστεί, καθώς πολλοί πολίτες που έχουν προσβληθεί είτε δεν το έχουν δηλώσει επειδή έχουν ήπια συμπτώματα είτε δεν το έχουν αντιληφθεί καν επειδή μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί.

Κάτι βέβαια που ενισχύει την ανησυχία και της αρμόδιας επιτροπής για περαιτέρω διασπορά του κορωναϊού στον γενικό πληθυσμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ