Δευτεροβάθμια: Έγιναν συστάσεις στους μαθητές..

Την διαβεβαίωση ότι οι μαθητές, που είχαν ταξιδέψει πριν από αρκετές ημέρες στην Ιταλία και την Παρασκευή τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από τα σχολεία τους και να μην παραστούν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, την Τρίτη θα βρίσκονται κανονικά στα θρανία τους έδωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Ο κ. Τσερόλας επικοινώνησε με το Epiruspost, μετά την ανάδειξη του θέματος που δημιουργήθηκε σε σχολικές μονάδες των Ιωαννίνων.

Υπογράμμισε ότι τα σχολεία κινούνται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Μία από τις οδηγίες αυτές συνιστά ότι αν κάποιος έχει ταξιδέψει σε χώρα όπου υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού καλό θα είναι να παραμένει κάποιες μέρες στο σπίτι του.

«Οι διευθυντές έκαναν συστάσεις στα παιδιά, δεν έδιωξαν τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Τσερόλας συμπληρώνοντας ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την είσοδο μαθητών στα σχολεία.

Σημειώνεται πάντως ότι το θέμα με την απομάκρυνση μαθητών ανέκυψε αιφνίδια την Παρασκευή, όταν το ταξίδι στην Ιταλία είχε γίνει αρκετές μέρες νωρίτερα και από την περασμένη Δευτέρα ήταν κανονικά στα μαθήματά τους.

Από το Υπουργείο Παιδείας πάντως δεν υπάρχει καμία σχετική εγκύκλιος ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι και πριν από μερικές ημέρες δεκάδες μαθητές από σχολεία της Ηπείρου είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία στο πλαίσιο των ετήσιων εκδρομών.

Μάλιστα οι τελευταίοι επέστρεψαν την προηγούμενη Κυριακή όταν και τέθηκε σε ισχύ το απαγορευτικό του Υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ