Δασικό Χωριό… Πέντε χρόνια κλειστό!

dasiko xorio

Κλειστό εδώ και πέντε χρόνια μένει το Δασικό Χωριό «Κέδρος», ένας οικισμός που θα μπορούσε να αποτελεί πρότυπο ορεινού τουρισμού.

Ο οικισμός αποτελούμενος από είκοσι ξύλινα σπιτάκια, βρίσκεται στην καρδιά των Τζουμέρκων, σε υψόμετρο 920 μέτρων, στην Κοινότητα του Καταρράκτη.

Κατασκευάστηκε από τη Διεύθυνση  Δασών ΄Αρτας και τη Διεύθυνση  Δημοσίων Έργων/Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων του Ν. Ιωαννίνων, με δαπάνες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της πολιτικής για την ανάπτυξη της ορεινής υπαίθρου της περιοχής των Τζουμέρκων.

Το Υπουργείο το μίσθωνε κατά καιρούς σε ιδιώτες, όμως εδώ και πέντε χρόνια μένει κλειστό με ότι φθορές μπορεί να έχει επιφέρει το διάστημα αυτό.

Με τις αλλαγές που έγιναν στις δασικές υπηρεσίες το χωριό ανήκει πλέον στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost, έχει ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να περιέλθει στην δικαιοδοσία του.

Οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ του Δημάρχου Χρήστου Χασιάκου και του Υφυπουργού Γιώργου Αμυρά έχουν γίνει και εκτιμάται ότι θα έχουν σύντομα κατάληξη.

Ο Δήμος έχει σχέδιο για την αξιοποίηση του δασικού χωριού το οποίο με την δυναμική που έχουν τα Τζουμέρκα, μπορεί να αναγεννηθεί.

Το βασικό ζητούμενο είναι να βρεθεί άμεσα λύση ώστε μία περιουσία που κόστισε πάνω από πέντε εκατομμύρια –προ αρκετών ετών- να μην οδηγηθεί στην πλήρη απαξίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ