Δάνεια και τράπεζες πνίγουν τα νοικοκυριά

XRHMATA_PENTAKOSIA– Δραματική έκκληση από τον Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια Ηπείρου

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον το πρόβλημα της αδυναμίας πολιτών να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες οι οποίες από την πλευρά τους ζητούν επιτακτικά ζητούν την εξόφλησή τους.

Η οικονομική κρίση που πλήττει με ένταση κάθε νοικοκυριό έχει οδηγήσει πολλούς σε πλήρη αδυναμία κάλυψης των δανειακών υποχρεώσεών τους.

Αυτό αποτυπώνεται και σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ηπείρου ο οποίος έχει γίνει αποδέκτης τέτοιων διαμαρτυριών.

Μάλιστα στην ανακοίνωση σημειώνεται με νόημα πως «τους τελευταίους μήνες κατέφυγαν διαμαρτυρόμενοι έναντι των τραπεζών, πολλοί συμπολίτες μας που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις προς αυτές δανειακές τους υποχρεώσεις. Το πρόβλημα τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με ανεξέλεγκτες κοινωνικές συνέπειες που θα είναι οδυνηρές».

Στην ανακοίνωση του Συμπαραστάτη τονίζεται ότι οι υποχρεώσεις αυτές δημιουργήθηκαν σε διαφορετικές συνθήκες από αυτές που επικρατούν σήμερα και γίνεται έκκληση προς τις τράπεζες, ωσότου υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση, να ακολουθήσουν μία πιο ευέλικτη πολιτική έναντι των δανειοληπτών. Μία πολιτική προσαρμοσμένη στις σημερινές δυνατότητες των πολιτών και των επιχειρήσεων και όχι στη λογική της ανυπαρξίας επόμενης ημέρας και για τις δύο πλευρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ