Δάνεια 30 εκατομμυρίων για να υλοποιηθεί το Πάρκο Υψηλής Έρευνας

parko texnologias

Δάνειο 30 εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να συναφθεί ώστε να προχωρήσει το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας, μετά την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 50% και το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να εξευρεθεί μέσω δανειοδότησης η οποία θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το μισό του δανείου, το 25%, θα προέλθει από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, όμως θα πρέπει να αποπληρώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το υπόλοιπο 25% θα πρέπει να προέλθει και πάλι από τραπεζικό δανεισμό τον οποίο θα πρέπει να εξασφαλίσει η Περιφέρεια Ηπείρου ή η εταιρεία Ήπειρος ΑΕ, που έχει υποβάλλει τον φάκελο του έργου.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που είχαν γίνει.

«Συζητάμε με τράπεζες για δανειοδότηση.. Το Πάρκο είναι ένας αγώνας πολύ δύσκολος» ανέφερε ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η διαδικασία για την δανειοδότηση, τον χρόνο αποπληρωμής και τους όρους που θα βαραίνουν την Περιφέρεια Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ