Copy paste και εκτός θέματος οι απαντήσεις Κικίλια για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

aerodromio ioanninon kentriki eisodos

Copy paste από τον Υπουργό Τουρισμό Βασίλη Κικίλια οι απαντήσεις που δίνει για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και την ανάγκη βελτίωσης της αεροπορικής σύνδεσης της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας.

Στις 12 Οκτωβρίου ο Υπουργός είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο. Η απάντηση ήταν γενική και αόριστη και σίγουρα εκτός θέματος…

Το ίδιο πράττει για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες απαντώντας στην ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και την οποία είχαν συνυπογράφει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Ήπειρο και οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στην απάντηση δεν έχει αλλάξει ούτε ένα «και»!

Η απάντηση του Υπουργού στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την εν θέματι Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή των Ελλήνων έξι (6) βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε ότι αφορά τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού, σας γνωρίζουμε τα εξής:

H ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο, ασφαλή προορισμό που προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες όλο το χρόνο αποτελεί κεντρική στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού. Αυτό αποτυπώνεται και στο ετήσιο Σχέδιο Μάρκετινγκ 2022 για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς ένας από τους βασικούς του στόχους είναι η άμβλυνση της εποχικότητας και της γεωγραφικής συγκέντρωσης των επισκεπτών μέσω διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος, προώθησης ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού και προβολής των ηπειρωτικών προορισμών της Ελλάδας. Στο ανωτέρω Σχέδιο Μάρκετινγκ έχει συμπεριληφθεί η κατά προτεραιότητα ενίσχυση της ανάπτυξης του γαστρονομικού, του πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και του αθλητικού-περιπατητικού-ποδηλατικού τουρισμού, δηλαδή μορφών τουρισμού που αφορούν άμεσα ηπειρωτικούς προορισμούς όπως η Ήπειρος.

Επίσης, στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Τ. υπάρχει διακριτή σελίδα προβολής της την Περιφέρειας Ηπείρου (www.visitgreece.gr/el/mainland/epirus/). Παράλληλα, πολλοί προορισμοί της Ηπείρου και οι μοναδικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης τους -ενδεικτικά αναφέρονται τα Ζαγοροχώρια, ο ποταμός Άραχθος, τα Τζουμέρκα, οι Δρακόλιμνες, το φαράγγι του Βίκου κ.ά.- προβάλλονται σε όλες τις πρόσφατες διαφημιστικές καμπάνιες του Ε.Ο.Τ. και συγκεκριμένα α) στην καμπάνια χειμερινού τουρισμού που υλοποιήθηκε κατά τη χρονική περίοδο από το Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάρτιο του 2022 με κεντρικό μήνυμα “Greece does have a winter”, και β) στην κεντρική καμπάνια του Ε.Ο.Τ. για το έτος 2022 “Greece, You will want to stay for ever”, και ειδικότερα στα θεματικά videos για την προώθηση του τουρισμού φύσης και υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Περαιτέρω επισημαίνεται ότι ο Ε.Ο.Τ, τόσο μέσω της κεντρικής υπηρεσίας όσο και μέσω των Γραφείων Εξωτερικού, υλοποιεί προγράμματα συνδιαφήμισης με σημαντικούς εταίρους της τουριστικής αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό είναι υπό διαμόρφωση ένα σχέδιο συνεργασιών που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική ενίσχυσης του χειμερινού τουρισμού και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κίνητρα για αεροπορικές εταιρείες και tour operators που θα συνεχίσουν την δραστηριότητα τους στην Ελλάδα και μετά τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα συν-διαφήμισης του Ε.Ο.Τ. με σημαντικούς Tour Operators και αεροπορικές εταιρείες από χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης για την προσέλκυση ταξιδιωτών σε διάφορους ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου ευρύτερα, κατά τη διάρκεια των χειμερινών και πρώτων ανοιξιάτικων μηνών.

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι όλα τα εργαλεία επικοινωνίας του Ε.Ο.Τ, ιδιαίτερα τα ψηφιακά Visit Greece assets, όπως η ιστοσελίδα, η εφαρμογή (application) αλλά και οι σελίδες των κοινωνικών δικτύων, βρίσκονται στη διάθεση των τοπικών φορέων της περιοχής της Ηπείρου, για την ενσωμάτωση εξειδικευμένης πληροφορίας και ανάδειξης περιοχών φυσικού κάλλους καθώς και ιδιαίτερων εμπειριών.

Η Μερόπη Τζούφη

Με βάση την απάντηση του Υπουργού η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ερώτησή μας θίξαμε το διαχρονικό αίτημα των πολιτών και των φορέων της Ηπείρου για βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης και την ενίσχυση του Κρατικού Αερολιμένα Ιωαννίνων. Επίσης θέσαμε ερωτήματα σχετικά με πιθανές ενέργειες των συγκεκριμένων υπουργείων ώστε να διασφαλιστούν νέες πτήσεις από και προς το «Βασιλεύς Πύρρος», όπως και συγκεκριμένα μέτρα για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών απέναντι στην κερδοσκοπία των αεροπορικών εταιριών.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την κατάθεση της ερώτησης, μόνο ο ένας από τους δύο υπουργούς «μπήκε στον κόπο» να απαντήσει, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Ωστόσο, η απάντησή του δεν έχει καμία σχέση με τα ερωτήματα που του θέσαμε. Γενικολογίες για την ανάπτυξη του τουρισμού, ενημέρωση για καμπάνιες στο εξωτερικό, αλλά απόλυτη σιωπή για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων και της Ηπείρου!

Είναι πράγματι σύνηθες να απαντούν οι υπουργοί τους ΝΔ με καθυστέρηση ή και να μην απαντούν καθόλου στα ερωτήματα που καταθέτουμε στη Βουλή. Το νέο στοιχείο είναι οι απαντήσεις τους να αποτελούν απόλυτη κοροϊδία, χωρίς να σχετίζονται ούτε στο ελάχιστο με τα ερωτήματα. Δεν πρόκειται απλά για απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, αλλά για περιφρόνηση των πολιτών, των φορέων και των τοπικών κοινωνιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ