Χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο για αθλήτρια του Πρωτέα

PROTEASΣτο Ταλλίν της Εσθονίας πραγματοποιήθηκε φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TAE KWON-DO I.T.F. Εφήβων – Νεανίδων από τις 21/8 έως 26/8/2012. Ο Γιαννιώτικος Αθλητικός Σύλλογος «ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» συμμετείχε με δύο αθλήτριες του, την Γκούβα Βασιλική στις τεχνικές (TUL) και την Λεκάτσα Μαρία στις μάχες (-64κιλά).

Σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Γιαννιώτικος Σύλλογος άγγιξε κυριολεκτικά την κορυφή του κόσμου, κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με την Λεκάτσα Μαρία στις μάχες στην κατηγορία -64κιλών (SPARING) και μια πέμπτη θέση στις τεχνικές (TUL) με την Γκούβα Βασιλική.

Πιο αναλυτικά: Η Γκουβά Βασιλική αγωνίστηκε στις τεχνικές (TUL) και κατέλαβε την 5η θέση χάνοντας 4-1 από την Ρωσίδα πρωταθλήτρια στον τρίτο της αγώνα. Η Λεκατσά Μαρία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας 2012 στην κατηγορία νεανίδων -64 κιλά. Η πρωταθλήτρια του Α.Σ. Πρωτέα ήταν καταιγιστική στην κατηγορία της κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά όλες τις αντιπάλους της. Στον τελικό βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ρωσίδα πρωταθλήτρια…. Ένας τελικός πολύ σκληρός με πολύ ένταση και πάθος για την νίκη και από τις δύο αθλήτριες. Η Ελληνίδα αθλήτρια δεν αμφισβητήθηκε ούτε δευτερόλεπτο για την υπεροχή της. Έτσι το τέλος του αγώνα την βρήκε νικήτρια και στο υψηλότερο σκαλί στο βάθρο των νικητών.

Ο γνωστός Ομοσπονδιακός προπονητής και προπονητής του Γιαννιώτικου Αθλητικού Συλλόγου «ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», κος Παπαδιώτης Γεώργιος δήλωσε τα εξής:

«Ήταν το καλύτερο δώρο η επιτυχία του χρυσού μεταλλίου για το νέο ξεκίνημα του Συλλόγου μας στο νέο Προπονητικό Κέντρο στην οδό Λαμπρίδη 4 (στο κέντρο της πόλης). Είναι το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσα να φανταστώ, καθώς ποδαρικό με το δεξί έκαναν οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες από την επιστροφή τους από την Εσθονία. Έχω πει και στο παρελθόν ότι στόχος του Συλλόγου μας είναι η κορυφή. Πιστεύω την κατακτήσαμε. Ελπίζω και εύχομαι κάθε χρόνο να έχουμε παρόμοιες και καλύτερες επιτυχίες. Είμαστε ο Σύλλογος των Πρωταθλητών και το αποδεικνύουμε κάθε χρόνο με τις επιτυχίες μας.

Όσον αφορά για τις επιτυχίες των αθλητριών μας…Η πορεία των αθλητριών μας μέχρι το χρυσό και την Πέμπτη θέση στο παγκόσμιο δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Η ΓΚΟΥΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ είχε να αντιμετωπίσει την ένταση και άγχος των πανελληνίων εξετάσεων καθώς ήταν μαθήτρια της 3ης Λυκείου και η ΛΕΚΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ έπρεπε να αντιμετωπίσει την πίεση των προπονήσεων που απαιτούσε η κατηγορία της μάχης παρά το νεαρό της ηλικίας της. Δουλέψαμε σκληρά με επιμονή, με στόχους, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, δώσαμε τα πάντα και είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα! Δεν σταματάμε όμως εδώ! Για τον Σύλλογο μας σημασία έχει η διάρκεια. Έχουμε λοιπόν να προσφέρουμε ακόμα πολλά. Όλο το καλοκαίρι δουλέψαμε όλοι με μεράκι και με την στήριξη όλων των αθλητών μας δημιουργήσαμε τον δικό μας χώρο προπόνησης. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους εσάς, μικρούς και μεγάλους, να προπονηθείτε με τους παγκόσμιους πρωταθλητές μας. Από τώρα και στο εξής θα μπορείτε να μας βρίσκετε στην οδό Ι. ΛΑΜΠΡΙΔΗ 4.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ