Χρυσές δουλειές στο Τελωνείο Μαυροματίου με λαθρεμπόριο τσιγάρων

tsigaraΣυνελήφθη ένας Αλβανός αστυνομικός και οι υπεύθυνοι του ελληνικού καταστήματος αφορολόγητων. Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

Χρυσή μπίζνα είχαν στήσει στο τελωνείο Μαυροματίου, Έλληνες υπάλληλοι του καταστήματος αφορολογήτων και ένας τουλάχιστον Αλβανός Αστυνομικός, εξάγοντας στην γείτονα χώρα μεγάλες ποσότητες τσιγάρων.

Στην επιχείρηση που λειτουργούσε εδώ και μήνες και άφηνε τεράστια κέρδη, έβαλαν τέλος άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηγουμενίτσας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και μία επιχείρηση άψογα οργανωμένη που οδήγησε σε τέσσερις συλλήψεις.

Πρόκειται για έναν Αλβανό αστυνομικό, τον υπεύθυνο του ελληνικού καταστήματος αφορολογήτων και δύο υπαλλήλους.

Ο Αλβανός αστυνομικός, όπως συνήθιζε έφτασε στο κατάστημα αφορολογήτων στο Μαυρομάτι, με αυτοκίνητο το οποίο έφερε κλεμμένες πινακίδες από την Ελλάδα. Ενδεικτικό του θράσους με το οποίο δρούσε το κύκλωμα είναι το γεγονός ότι ο αστυνομικός ήταν ένστολος και οπλοφορούσε. Φόρτωσε από το κατάστημα αφορολόγητων 2500 πακέτα τσιγάρα και ήταν έτοιμος να πάρει το δρόμο της επιστροφής.

Όμως λογάριαζε….χωρίς την ελληνική αστυνομία. Οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, έχοντας τις πληροφορίες ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει είχαν θέσει την περιοχή υπό παρακολούθηση. Έτσι συνέλαβαν αμέσως τον Αλβανό αστυνομικό και στη συνέχεια τον υπεύθυνο του καταστήματος και δύο υπαλλήλους. Ο πρώτος κατάγεται από τα Γιάννινα και οι άλλοι δύο από τη Θεσπρωτία και βρίσκονταν στη θέση των αφορολογήτων στο Μαυρομάτι τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αυτή ήταν η τέταρτη φορά μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες όπου έμπαινε στο κατάστημα αφορολόγητων και έφευγε με μεγάλες ποσότητες τσιγάρων, ενώ όπως προκύπτει από τις καταθέσεις η δράση του ήταν συνεχείς το τελευταίο εξάμηνο, καθώς προμηθεύονταν τσιγάρα μια φορά το τετραήμερο.

Η έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, που κατέγραψε στο ενεργητικό της μία ακόμη σημαντική επιτυχία, βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς δεν αποκλείεται στο κύκλωμα να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ