Χριστούγεννα με δανεικά για τους εργαζόμενους του Δήμου

ARTA_DHMARXEIOΧριστούγεννα με δανεικά θα κάνουν οι τριακόσιοι εργαζόμενοι του Δήμου Άρτας, καθώς είναι αδύνατη η καταβολή του μισθού τους. Η δημοτική αρχή απέδωσε το πρόβλημα σε… τεχνικούς λόγους, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, γεγονός που προκάλεσε θύελλα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την ανάληψη πολιτικών αλλά και πειθαρχικών ευθυνών και συνάμα την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων συνεδρίασε εκτάκτως και στην ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ των άλλων σημειώνει: «Μετά από αυτή την αχαρακτήριστη εξέλιξη με γνωστούς τους υπαίτιους, αλλά και την πολιτική ηγεσία να φυγοπονεί και να ανακοινώνει ανερυθρίαστα ότι δεν θα πληρωθούμε, είμαστε υποχρεωμένοι και ως συνδικαλιστικό όργανο αναλαμβάνοντας την ευθύνη διεκδίκησης πλέον του μισθού μας να απευθυνθούμε σε όλους σας και να σας δηλώσουμε ότι ως εργαζόμενοι και οικογενειάρχες δεν ανεχόμαστε αδυναμίες, καθυστερήσεις και υποτελείς σχεδιασμούς.

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητάμε την ανάληψη της πολιτικής και πειθαρχικής ευθύνης των εμπλεκομένων πρώτον, και δεύτερον να αναλάβετε πρωτοβουλία άμεσα επίλυσης του προβλήματος. Παράλληλα σας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να μεταφέρουμε την δική σας ευθύνη, ως πρόβλημα, στις οικογένειές μας και τις υποχρεώσεις μας και καμία ευθύνη δεν αναλαμβάνουμε για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία μας, ένεκα τούτου.

Περιμένουμε ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους σας και θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αν άμεσα δεν ανταποκριθείτε στο καθήκον σας και δεν εφαρμόσετε τις κείμενες διατάξεις περί της καταβολής των αποδοχών σε όλους τους εργαζόμενους.

Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας στο σοβαρό πολιτικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με υπαιτιότητα υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ