Χώρο πολιτισμού αποκτά η Κοινότητα Σκλίβανης

sklivani xoros politismou

Σε τροχιά υλοποίησης τέθηκε από το Δήμο Δωδώνης, το έργο κατασκευής του Χώρου Πολιτισμού της Κοινότητας Σκλίβανης.

Σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 1087 τ.μ., κατασκευάζεται κτίριο που αποτελείται από ισόγειο, υπόγειο και στέγη, το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών δρώμενων και εκδηλώσεων, με απώτερο στόχο τη συμβολή του στην προβολή της περιοχής και την τουριστική της ανάπτυξη.

Ο ωφέλιμος χώρος του κτιρίου θα ξεπερνάει τα 300 τ.μ. και με βάση τη μελέτη του έργου, το ισόγειο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως χώρος έκθεσης λαογραφικών στοιχείων και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με προβολικό σύστημα και ηχητική εγκατάσταση, δυναμικότητας 40-45 ατόμων, ενώ το υπόγειο θα διαθέτει βοηθητικούς χώρους, με δυνατότητα αξιοποίησής τους από την Κοινότητα Σκλίβανης και το Δήμο Δωδώνης. Ο υπαίθριος χώρος τέλος, θα διαθέτει ανεμπόδιστη πρόσβαση σε Άτομα με Αναπηρίες και δυνατότητα απρόσκοπτης θέας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 460.000 ευρώ. Η σύμβαση υλοποίησης του έργου μεταξύ του αναδόχου κ. Σπύρου Κωνσταντόπουλου και του Δημάρχου Δωδώνης κ. Χρήστο Ντακαλέτση, υπογράφθηκε τον Αύγουστο του 2022 και το έργο βρίσκεται σήμερα σε πλήρη εξέλιξη.

Η κατασκευή του Χώρου Πολιτισμού Σκλίβανης είναι ενταγμένη στο έργο MileSTONES IIΙ του προγράμματος Interreg-IPA CBC Greece-Albania 2014-2020. Η μελέτη του έργου προϋπολογισμού 30.000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Δωδώνης και χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός που αναλογεί στην Κοινότητα Σκλίβανης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ