Χωρίς υποθηκοφυλακείο οι Φιλιάτες και από την Θεσπρωτία στην Πρέβεζα

ypotikofilakio

Αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης, ζητώντας τους να λάβουν σοβαρά υπόψιν τα όσα αναφέρει με σχετική του επιστολή ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας, σχετικά με τη μη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου-Κτηματολογικού γραφείου Φιλιατών εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς και την υπαγωγή περιοχών του Δήμου Ηγουμενίτσας στο κτηματολογικό γραφείο Πρέβεζας, και να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα με την επιστολή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας αναφέρει ότι η μη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου-Κτηματολογικού γραφείου Φιλιατών για περισσότερο από επτά μήνες, έχει παγώσει κάθε είδους σχετική συναλλαγή και έχει οδηγήσει σε δικαιοστάσιο, με δυσμενέστατες συνέπειες που τείνουν μάλιστα να γίνουν ανεπανόρθωτες  για τους συναλλασσόμενους πολίτες, δικηγόρους και συμβολαιογράφους. Δυστυχώς όπως αναφέρεται και από τον ίδιο τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, δεν έχει υπάρξει καμία πρόνοια έως σήμερα από τους αρμόδιους φορείς ώστε να λυθεί αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα.

Σα να μην έφθανε αυτό, με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του Ελληνικού Κτηματολογίου, από τις 20/07/2021 υπάγονται στο κτηματολογικό γραφείο Πρέβεζας τα ακίνητα των περιοχών της Καταβόθρας, της Μαζαρακιάς, του Μαργαριτίου και των Σπαθαραίων του Δήμου Ηγουμενίτσας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για τις περιοχές αυτές όπου ανήκουν γεωγραφικά και διοικητικά στο Δήμο Ηγουμενίτσας, και που αρμόδια για την εκδίκαση υποθέσεων είναι το Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας και το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας, οι πολίτες, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι, που θέλουν να κάνουν μια οποιαδήποτε συναλλαγή, όπως για παράδειγμα να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό ή να κάνουν μια αίτηση, θα πρέπει να πηγαινοέρχονται στο υποκατάστημα της Πρέβεζας, σπαταλώντας άσκοπα χρόνο και χρήμα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητά με την Αναφορά που κατέθεσε, να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι η αρμόδιοι δημιούργησαν με τις αποφάσεις τους.

Το «καλοκουρδισμένο επιτελικό κράτος» που έταξε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, πλέον έρχεται καθημερινά σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα που δυστυχώς βιώνουν οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα και τη Θεσπρωτία κατ’ επέκταση. Μια πραγματικότητα εγκατάλειψης, υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου, και αποκλεισμών από βασικές υπηρεσίες. Αποκαλύφθηκε από την πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης με τα λουκέτα σε τράπεζες σε Φιλιάτες και Παραμυθιά, με τη συρρίκνωση των ΕΛΤΑ σε ολόκληρο το νομό, και τώρα και με τα κτηματολογικά γραφεία. Η αλήθεια πλέον δεν μπορεί να κρυφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ