Χωρίς σίτιση και στέγαση το Μουσικό Σχολείο

DIDASKALIA

DIDASKALIAΗ σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας για τη νέα χρονιά αλλά και το θέμα της στέγασης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου.

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της σίτισης, καθώς θεωρούν πως είναι μισή ώρα που βοηθά τα παιδιά να δένονται μεταξύ τους και να γίνονται μια οικογένεια.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας δεσμεύτηκε πως φέτος θα γίνουν εγκαίρως όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη σίτιση των μαθητών.

Το θέμα της στέγασης είναι ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο, αφού στεγάζεται προσωρινά σε χώρους που έχει παραχωρήσει η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Σύμφωνα με τη διοίκηση του συλλόγου θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η μελέτη ανέγερσης σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το μουσικό σχολείο σε οικόπεδο που έχει ήδη παραχωρήσει ο δήμος στην περιοχή του Μύτικα.

Τέλος στη συνάντηση ζητήθηκε από το Δήμαρχο Πρέβεζας η συνεισφορά του Δήμου στη δημιουργία μουσικής βιβλιοθήκης στο χώρο του Μουσικού Σχολείου. Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Θάνος Μικρούτσικος πρόσφερε cd-δίσκους και βιβλία στο Μουσικό Σχολείο για τη δημιουργία της μουσικής βιβλιοθήκης, γεγονός που αναμφίβολα αποτελεί τιμή για το Σχολείο. Τα μέλη του ΔΣ και τα ίδια τα παιδιά, έχουν εκφράσει επανειλημμένα και δημόσια τις ευχαριστίες τους στον κ. Μικρούτσικο και συνεχίζουν να το κάνουν για την ηθική και υλική του συμπαράσταση, καθώς έχει σχεδόν «υιοθετήσει» το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ