Χωρίς ΜΕΛ-2… Κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό σε όλες τις κλινικές

askisi_etoimotitas1

Αυξάνονται οι ασθενείς με κορωνοϊό που εισάγονται στα νοσοκομεία της περιοχής. Εν μέσω θέρους και ενός ακόμη κύματος πανδημίας, τα νοσηλευτικά ιδρύματα βρίσκονται αντιμέτωπα με πολλά προβλήματα.

Στο Πανεπιστημιακό φαίνεται ότι υπάρχει αδυναμία επαναλειτουργίας της δεύτερης Μονάδας Λοιμωδών.

Η Επιστημονική Επιτροπή για τον Covid και η διοίκηση του Νοσοκομείου εδώ και μερικές ημέρες αποφάσισαν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι νοσηλείες.

Ουσιαστικά κάθε κλινική υποχρεούται να έχει κλίνες για ασθενείς που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό.

Από τον κανόνα αυτό δεν εξαιρούνται πλέον ούτε η Ογκολογική και η Αιματολογική, όπως συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα.

Πρόκειται για δύο κλινικές που κατά κανόνα αντιμετωπίζουν βαριά περιστατικά. Οι δυσκολίες που προκύπτουν από τη νοσηλεία ασθενών που μπορεί να νοσούν και με Covid είναι τεράστιες. Αφενός γιατί ένας  τέτοιος ασθενής απαιτεί ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα αφετέρου γιατί υπάρχει πάντα κίνδυνος διασποράς σε χώρους όπου βρίσκονται άτομα υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στη μία και μοναδική Μονάδα Λοιμωδών που παραμένει σε λειτουργία και διαθέτει είκοσι κλίνες θα νοσηλεύονται κατά προτεραιότητα ασθενείς που νοσούν από Covid λόγω λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού με αναπνευστική ανεπάρκεια και ανάγκη για παροχή οξυγόνου.

Η διακίνηση των ασθενών που δεν πληρούν αυτές τις προυποθέσεις θα γίνεται προς αντίστοιχες κλινικές στις οποίες θα πρέπει να νοσηλεύονται οι ασθενείς για το βασικότ ους νόσημα.

Κάθε κλινική του νοσοκομείου θα διαθέτει έναν θάλαμο δίκλινο ή τετράκλινο στον οποίο θα νοσηλεύονται περιστατικά θετικά στον ιό.

Σε περίπτωση πλήρωσης της ΜΕΛ 1, οι ασθενείς θα νοσηλεύονται στις Παθολογικές Κλινικές και την Πνευμονολογική, σε ειδικά διαμορφωμένο τετράκλινο θάλαμο που θα οργανώσει η κάθε μία από αυτές.

Οι εισαγωγές θα γίνονται κυκλικά μέσω του ΤΕΠ. Κατά προτεραιότητα μεταφέρονται σε αυτές τις κλίνες περιστατικά χωρίς σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια και μεγάλες ανάγκες σε οξυγονοθεραπεία, σε συνεργασία των εφημερευόντων της ΜΕΛ-1 και των εφημερευόντων των κλινικών.

Με την ίδια απόφαση προβλέπεται ότι αν ξεπεραστούν όλες οι παραπάνω δυνατότητες θα λειτουργήσει η ΜΕΛ-2 με προσωπικό από την Ακτινοθεραπεία και την Πλαστική Χειρουργική.

Διαβάστε ακόμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ