Χωρίς λιτανεία και πιστούς στις Ακολουθίες ο Πολιούχος

AGIOS_GEORGIOS_LITANEIA6

Χωρίς την καθιερωμένη λιτανεία και χωρίς την παρουσία πιστών στις Ακολουθίες θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου της πόλης των Ιωαννίνων.

Η Ιερά Μητρόπολη σε σχετική εγκύκλιο αναφέρει ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και με γνώμονα τα μέτρα για την διαφύλαξη των πολιτών από τη μάστιγα του κορωνοϊού.

Το Σάββατο 16, την Κυριακή 17 και την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα γίνει Θεία Λειτουργία από τις επτά μέχρι τις εννιάμισι το πρωί στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης, Αγίου Γεωργίου στο Σεπτό Οίκο του Νεομάρτυρος, Ιερού Παρεκκλησίου Μητροπολιτικού Ναού επί του τάφου του Νεομάρτυρος Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενορίας Περιβλέπτου και  Αγίου Παϊσίου χωρίς την παρουσία πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, από τις 10.00 π.μ. και μέχρι τις 7.00 μ.μ. στους πέντε αυτούς Ιερούς Ναούς θα υπάρχουν για προσκύνηση από τους πιστούς αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου μαζί με την Ιερά Εικόνα του.

Οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων και θα αποχωρούν αμέσως μετά την προσκύνηση για την αποφυγή συνωστισμού. Απαγορεύεται να παραμένουν στους Ιερούς Ναούς ή να συγκεντρώνονται σε ομάδες για υγειονομικούς λόγους.

Ακολούθως και από τις 7.00 έως τις 8.30 μ.μ. θα τελεσθούν Πανηγυρικοί Εσπερινοί στους πέντε αυτούς Ιερούς Ναούς χωρίς την παρουσία πιστών κατά την πρόβλεψη των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η μεταφορά και υποδοχή της εικόνος του Πολιούχου στο χώρο του μαρτυρίου του και η Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου δεν θα λάβουν χώρα, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι πιστοί μπορούν να επιλέξουν για προσκύνηση έναν από τους πέντε Ιερούς Ναούς που προαναφέραμε κατά τις τρεις αυτές ημέρες:

             Σάββατο 16 Ιανουαρίου

             Κυριακή 17 Ιανουαρίου

             ή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

ώστε να διευκολυνθούν όλοι όσοι επιθυμούν να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία του Αγίου Γεωργίου, χωρίς συνωστισμό, κίνδυνο ή ταλαιπωρία.

Στις εκκλησίες μπορούν να προσέρχονται από τις δέκα το πρωί μέχρι τις επτά το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ