Χιόνι μέχρι και στις παραλίες…

XIONIA

XIONIA Έρχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας  – Ο Καθηγητής Μετεωρολογίας Άρης Μπαρτζώκας στο Epiruspost

Σφοδρές χιονοπτώσεις που θα φτάσουν ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ήπειρο και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Η ένταση της κακοκαιρίας θα είναι μεγάλη και οι κοινωνικές συνέπειες από ένα τέτοιο κύμα, όπως το αναμένουν οι Μετεωρολόγοι θα είναι αναπόφευκτες. Το πρωί της Πέμπτης εκτιμάται ότι θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα για την περιοχή μας.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν το ρεύμα θα στραφεί σε νοτιοανατολικό, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η υγρασία σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Έτσι, όπως εξηγεί στο Epiruspost.gr ο Καθηγητής Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Άρης Μπαρτζώκας, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και μετά τις πέντε το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες τις νυχτερινές ώρες θα ενταθούν και θα καλύψουν ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα ακόμη και τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Την Πέμπτη το μεσημέρι, σύμφωνα με τον κ. Μπαρτζώκα, αναμένεται ανάπαυλα της κακοκαιρίας ενώ από το βράδυ θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα, ασθενέστερο το οποίο θα συνοδεύεται με χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 500 μέτρων.

Βελτίωση του καιρού δεν αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το κύμα κακοκαιρίας θα συνοδεύεται και από πολικές θερμοκρασίες. Έτσι το πρωί της Τετάρτης η πόλη των Ιωαννίνων θα ξυπνήσει στους μείον επτά βαθμούς, ενώ ο υδράργυρος το μεσημέρι μόλις που θα αγγίξει τον ένα βαθμό πάνω από το μηδέν.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους -4 μέχρι τους δύο βαθμούς Κελσίου.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, συνιστά σε όλους τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ