Χάσαμε τις σημαίες μας έμεινε το γαλάζιο….

BRAXOSΓαλάζιες και χωρίς σημαίες οι παραλίες της Ηπείρου ήταν η χαρακτηριστική φράση της Περιφέρειας Ηπείρου στην απάντηση που είχε δώσει όταν η περιοχή είχε μείνει εκτός καταλόγου. Όμως τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά καθώς κάτω από την αρνητική εικόνα που δημιούργησε η εξέλιξη αυτή, υποχρεώθηκε να κινητοποιηθεί τόσο η ίδια η Περιφέρεια όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ευρεία σύσκεψη λοιπόν πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Πρέβεζας, με θέμα τις «γαλάζιες σημαίες» και την καλύτερη προετοιμασία των ΟΤΑ για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα το 2013.

Αφορμή για τη σύσκεψη αποτέλεσε το γεγονός ότι την φετινή χρονιά δεν «βραβεύτηκε» καμία παραλία της Ηπείρου με γαλάζια σημαία. Οι δήμοι Πρέβεζας και Πάργας αλλά και οι εμπλεκομένοι με τον τουρισμό φορείς. συζήτησαν θέματα που αφορούν την καθαριότητα των ακτών, και την προετοιμασία για την υποβολή αιτήσεων για γαλάζιες σημαίες στις παραλίες της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας 2013.

Ο Αντιπερειφερειάρχης ζήτησε την συνεργασία όλων των φορέων που έχουν σχέση με τον τουρισμού, σημείωσε δε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει τους δήμους και επεσήμανε ότι και χωρίς τις σημαίες τα νερά είναι καθαρά, όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς αναλύσεις δειγμάτων.

Τόσο ο Δήμαρχος Πάργας κ. Λιόλιος όσο και ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Κορωναίος αναφέρθηκαν στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, αλλά και στις δυσκολίες που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού.

Από όλους τους παρευρισκόμενους επισημάνθηκε ότι η μη βράβευση παραλιών της Ηπείρου, δεν λειτουργεί θετικά για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, όπου σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού και οικονομικής κρίσης τα παράλια εμφανίζονται να υστερούν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ