Χαρίτσης: Μόνη λύση η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

super-market

Την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, υπογραμμίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τη συνάντηση των Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκου Παπαθανάση με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και της αγοράς του λιανεμπορίου.

Ο κ. Χαρίτσης στηλιτεύει την πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης περί μη αύξησης τιμών σε ορισμένα προϊόντα (20 βασικές κατηγορίες) που θα επιλέξουν τα ίδια τα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει: «Ενώ το 71% των εργαζομένων, σύμφωνα  με ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, έχει μειώσει την κατανάλωση βασικών ειδών διατροφής λόγω ακρίβειας η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους μεγάλους ομίλους σουπερμάρκετ την μη περαιτέρω αύξηση τιμών σε ορισμένα προϊόντα που θα επιλέξουν οι ίδιοι».

Μόνη λύση, προσθέτει ο κ. Χαρίτσης «η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και η επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης για τον περιορισμό του μεταφορικού κόστους. Πολιτικές που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά, με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ